Posta Çalışanlar Kanuni Haklarını Koruma ve Kollama Derneği (POSTDER) tarafından aşure vatandaşlara ve PTT çalışanlarına aşure ikramında bulunuldu. PTT Baş Müdürlük önünde gerçekleşen aşure programına PTT A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, PTT Konya Başmüdürü Akın Akıncı ve POSTDER Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy’un yanı sıra PTT Çalışanları katıldı. Aşure ikramı edilen duaların ardından başladı. Konuşmalarını gerçekleştiren  POSTDER Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy, bereketin tatlı aşı olan aşurenin paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyledi. 

“AŞURE BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİDİR”

Aşurenin paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve bolluğun simgesi olduğunu vurgulayan POSTDER Konya Şube Başkanı Doğan Arısoy, “Bereketin tatlı aşı olan aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin, sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşure, nasıl çeşit çeşit yiyeceklerden oluşmuş ise, insanlar da çeşit çeşittir. Nasıl aşurede birleşen yiyecekleri aşureye ayrı, güzel bir tat veriyorsa, her çeşit inançtan, kültürden, etnik yapıdan insan da bir araya geldiğinde , birlik olduğunda aynı aşurede olduğu gibi bambaşka bir güzellik kazanmaktadır. Bizler de insana insan olduğu için değer vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, karşılıklı saygı çerçevesinde, birbirimize sevgi penceresinden bakarak güzel bir Türkiye, güzel bir dünya oluşturabiliriz. Bugün PTT camiası olarak birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyoruz” diye konuştu.

“AŞURE İLE AĞIZLARIMIZI TATLANDIRDIK”

PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zenbat ise “ Birlik ve beraberliğimizin en ihtiyaç duyulduğu bugünlerde Post-Der Konya Şubesinin organize ettiği aşure dağıtım töreninde Konyalı vatandaşlarımız ve çalışanlarımızla birlikte olmaktan dolayı mutluyuz.Aşure dağıtımı ile hem ağızlarımızı tatlandırdık. Hem de vatandaşlarla ve müşterilerimizle buluşma imkanı bulduk. PTT olarak hem ülke genelinde, hem de Konya’da en iyi hizmeti verebilme adına birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Bu etkinliği düzenleyen derneğimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim