Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Ereğli, Akşehir, Cihanbeyli ve Beyşehir ilçelerinde hayata geçirdiği asfalt plentleri bölgelere hizmetlerin daha hızlı ve sağlıklı ulaşmasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyşehir’e kazandırılan asfalt plentinde incelemelerde bulunarak asfalt sezonunun açılışını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde bölge asfalt plentlerini kurarak hizmeti daha verimli, daha hızlı ve daha karlı bir şekilde verme imkanına kavuştuklarını söyledi. Daha önce zaman zaman Konya merkezden asfalt getirdiklerini ancak açılan tesislerle asfaltın daha kısa mesafeden ilçeye geldiğini, bununla da asfalt çalışmasının daha güzel yapılmasına vesile olacağını ifade eden Başkan Akyürek, “Gittikçe güçlenen bir belediye altyapısıyla çalışıyoruz. Muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bizden beklentinin ve neleri yapmamız gerektiğinin farkındayız. İmkanları iyi kullanarak şu ana kadar birçok çalışmaya imza attık. Asfalt sezonunu açıyor, hayırlı olmasını diliyoruz. Yaptığımız yatırımlarla Konyamızın bir bütün olarak kalkınmasına gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı. 

"PRESTİJ CADDE BEYŞEHİR'E DEĞER KATACAK" 

Başkan Akyürek, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan prestij cadde yatırımını inceleyerek ilçeye hizmet verecek dört adet otobüsün teslim törenine katıldı. Toplu ulaşımın Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçtikten sonra merkez dışında yaklaşık 300 otobüsün Büyükşehir denetimine geçtiğini belirten Başkan Akyürek, “İlçe toplu ulaşım planlamamızda bazı yenilikler yapıyoruz. Önemli olan hesaplı bir şekilde ama tasarruf ilkelerine de uyularak her yere, her köye ulaşmak. Sefere koyduğumuz otobüslerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu otobüslerin temin edilmesinde 3 milyon liraya yakın bir bedel ödendi. Aynı zamanda 11 milyon lira civarında bir harcamayla da prestij cadde yatırımını tamamladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

"KOSKİ SU ISLAH ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR" 

Başkan Akyürek, Beyşehir’in önemli caddelerinden olan Prof. Dr. Yılmaz Muslu Caddesi’nde KOSKİ tarafından yürütülen su ıslahı çalışmasında da yaptığı incelemelerde caddenin önemli bir konumda olduğuna değindi. Başkan Akyürek, “İlçe belediyemiz caddede yenileme çalışması yapacak. Öncesinde de Büyükşehir olarak biz altyapısını tamamlıyoruz. On yıllar önce döşenmiş sık sık patlayan borular değiştirilmiş oluyor. Yenilemeden sonra mümkün olduğu kadar kaynak, altyapısı ve dolgu malzemelerine dikkat ederek bundan sonra evladiyelik bir iş olsun istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim