Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Müdürü Abdurrahman Cüneyd Fidancı, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır, Konya, Aksaray ve Karaman illerinde faaliyet gösteren yerel medya kuruluşları katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Müdürü Abdurrahman Cüneyd Fidancı, “ 24 Haziran seçimlerine az bir süre kaldı. Genel müdürlüğümüzde bu süreci hem konuşmak, hem de değerlendirmek için çeşitli illerde basın buluşmaları gerçekleştiriyor. Toplantılarımız Kayseri ile başlayan toplantılarımız Samsun, Ankara, Diyarbakır, Malatya, Antalya’da yapıldı. Bugün de Konya’da. Programlarımız Kocaeli, Bursa’da devam edecek. Bu şekilde değerli bakanlarımızı ve Cumhurbaşkanı başdanışmanlarımızı basın mensubu arkadaşlarımız ile buluşturacağız. Geçtiğimiz yıl referandum öncesinde de bu toplantılarımızı gerçekleştirmiştik” diye konuştu.

MİLLET HÜKÜMETİ DOĞRUDAN KURABİLECEK 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, 24 Haziran seçimleri ile milletin hükümeti doğrudan doğruya kurabileceğini ifade ederek “Artık az kaldı propaganda süreci tüm partiler tarafından devam ediyor. Tabii referandum sonrasında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz hasebiyle bu 24 Haziran seçimlerinin farklı bir önemi daha var. İlk kez milletimiz doğrudan doğruya hükümeti kendisi kuracak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber referandumda kabul ettiğimiz sistem tüm organizasyonuyla, tüm siyasi yapısıyla 24 Haziran'dan sonra önümüze çıkacak” şeklinde konuştu. 

Seçim propagandasında en önemli başlıklardan biri olan ekonomiden bahseden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa  Akış, Türkiye ekonomisinin dünya sıralamasında üstlere çıktığını ifade ederek, “Dünya ekonomisi 2003 ile 2017 yılları arasında ortalama yüzde 4.45 büyüdü. Türkiye ise aynı yıllarda yıllık ortalaması yüzde 6.9 büyümesi yani biz dünya ekonomik büyümesinin çok daha yıllık ortalaması üzerinde büyüyoruz. Türkiye ekonomisinin dünyadaki yeri 2003’te 18. sırada iken şimdi 13. sıraya doğru yukarı doğru ilerliyoruz. Milletimizin kabul ettiği referandumdan sonra ortaya konulan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden maalesef muhalefette de geri gitme arzusu var. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin vatandaşlarının tartışıp belirli bir noktaya getirdiği artık rafa kaldırdığı sistem tartışmasını muhalefet seçimden sonra tekrar ortaya çıkarmak istediğini söylüyor. Reformu savunan bir hareket karşısında dünü vadeden, yatırımları ortadan kaldıracağını vadeden bir muhalefetle maalesef Türkiye karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim