Konya'nın Seydişehir ilçesinde zihinsel ve bedensel engelli 21 yaşındakiAli Gültekin, Kaymakam Tuncay Sonel'in çabaları ile Akşehir'de birrehabilitasyon merkezine yerleştirildi


Yaylacık köyünde babası, annesi ve 3 kardeşi ile yaşayan doğuştan zihinsel vebedensel engelli Ali Gültekin'i hayvancılıkla uğraşan ailesi, kaybolmaması içinevde iple bağlıyordu.
Köyde incelemelerde bulunan Kaymakam Tuncay Sonel, gördüğü manzara karşısındaharekete geçti.
Kaymakam Tuncay Sonel, çocuklarını hiçbir yere vermek istemediklerinisöylemesine rağmen aileyle defalarca görüşerek razı etti.
Rehabilitasyon merkezine yerleştirildi. Kaymakam Tuncay Sonel'in görüşmelerisonucunda Ali Gültekin, Konya Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlıolarak hizmet veren Özel Akşehir Umut Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslimedilerek yeni bir hayata ''merhaba'' dedi.
Ali Gültekin, Kaymakamlık tarafından tahsis edilen araçla Aile ve SosyalPolitikalar İl Müdürlüğü adına Seydişehir'de görevli Zafer Sevinç, UzmanPsikolog Şehmuz Yöntem, Babası Mehmet ve kız kardeşi Güllü ile Yaylacık KöyüMuhtarı İsmail Protakalcıoğlu tarafından bu zamana kadar yaşamını sürdürdüğüailesinin yanından alındı.
Oğlunu uğurlarken gözyaşlarını tutamayan anne Gülsüm Tekin Kaymakam TuncaySonel'e dua ederek, ''Dışarıdan görenler bakıyor diyorlar. Bakmamak değil,Allah'ım kimse başına vermesin benim başıma verdi. Onu göndermek çok zor oldu,bakamıyorum ama gidişine de dayanamıyorum. Bir şey bilmez, yapamaz 20 yıldırgelin siz birde bana sorun. Diğer çocuklarımdan birisi sürekli kafasına vurur,öbürü koyun gütmeye gitti'' dedi.
Anne Gültekin, oğluna ağlayarak uzun süre sarıldıktan sonra uğurladığı AliGültekin, kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından Özel Akşehir Umut Bakımve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilerek yeni yaşamına ilk adımı attı.
AA


Editör: TE Bilişim