Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Akşehir’deki Tarihi Arasta Bedesteni’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, törende yaptığı konuşmada Akşehir’i her zaman büyük bir ilgi ile takip ettiklerini dile getirerek, “Konya’da yapılan Bedesten Çarşısı Restorasyonu bütün dünyaya örnek oldu ve birçok güzelliğin ortaya çıkmasına vesile oldu. Buradaki çalışma da Akşehir’in turizmle daha fazla anılmasına vesile olacak. Sadece Bedesten çalışması değil, bugüne kadar Büyükşehir Belediyemiz Avrupa Birliği projeleri dâhil olmak üzere Akşehir’e toplam 147 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdi. Belediyecilik sürekli devam eden ve sürekli insanların ihtiyacına göre kendisini geliştiren bir yapı. Başkanımızın başladığı işleri devam ettirmek, tamamlamak ve bunlara yeni işler eklemek bizim görevimiz. Akşehir Otogarı ile ilgili çalışmalar inşallah en kısa sürede başlıyor. Mahallelerimizin kanalizasyon eksikliklerinin tamamlanması ve Bedesten’in devamı olan Rüştü Bey İşhanı’nın restorasyonuna da yine en kısa sürede başlayacağız” dedi. 

KONYA YİNE EN YÜKSEK DESTEK İLE TARİHE GEÇECEK 

Başkan Uğur İbrahim Altay, 24 Haziran Seçimlerine de değindi. Altay, “24 Haziran’da çok önemli bir seçime gidiyoruz. Öncesinde 2 Haziran’da tüm ümmetin takip ettiği liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Konya’da olacak. Akşehir, mitingimize her zaman büyük bir destek ve katılımda bulundu. Hepinizi 2 Haziran’daki mitingimize davet ediyorum. Yeni sistemde Konya yine en yüksek desteği veren il olarak tarihe geçecektir diye umut ediyoruz” diye konuştu. 

AKŞEHİR’İ CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDA DİMDİK DURMAYA DAVET EDİYORUM 

2004 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Konya’nın çok önemli gelişme ve ilerlemelere imza attığını dile getiren Önceki Dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek ise şöyle konuştu: “Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan kamu yönetiminde büyük bir inkılap olan Cumhurbaşkanlığı sisteminin hayata geçeceği 24 Haziran Seçimlerinde desteğinizin artarak devamını diliyorum. Yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde bu sisteme inanmayan, bu sisteme karşı çıkanların zaten başarılı olması mümkün değil. Bu konuda saygın bir konumu olan Türkiye Cumhuriyeti’ni en saygın bir şekilde temsil eden ve Türkiye’yi bir Irak, bir Libya, bir Suriye, Afganistan olmaması için canla başla çalışan ve büyük Türkiye’nin kuruluşunda önemli bir rol üstlenen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında sapasağlam ve yanında güçlü bir şekilde durmaya davet ediyorum.” 

TEK DERTLERİ CUMHURBAŞKANIMIZI DEVİRMEK 

Konuşmasında muhalefet partilerine ve ittifaklarına yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Cumhurbaşkanımız olmasın da kim olsun? Alternatifler yok. Türkiye’nin nereye gideceğini ülkenin güç kaybedeceğini bilseler dahi her şeylerini Recep Tayyip Erdoğan’ın olmaması üzerine kurdular. Konya’dan yolu geçmemiş veya CHP zihniyeti ile de hiçbir yerde kesişmeyen bir adayı liste başına getirip koyuyorlar. Herhâlde şaşkınlık bu olsa gerek. Allah kimseyi şaşırtmasın. Milletimiz her şeyin farkında. İnşallah 24 Haziran’ın akşamında Türkiye en güçlü meclis yapısı ile güçlü bir lidere verilen hükümet sistemi ile yoluna devam edecek” ifadelerini kullandı. 

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir’in 154 tescilli Selçuklu eseri, 2 bin özgün mimarisine sahip Akşehir Evleri, 16 türküsü, 8 folkloru ile ayrı ve özgün bir kültüre sahip olduğunu dile getirerek, Tarihi Arasta Çarşısı’nın bu yapıyı pekiştireceğine vurgu yaptı. Akkaya, restorasyon çalışması nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından kurdelanın kesilmesi ile Tarihi Akşehir Arasta Çarşısı’nın açılışı yapıldı. Açılış sonrası protokol üyeleri, Tarihi Arasta Çarşısı’nda esnafları ziyaret etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim