Sanayi ve ticaret dünyasının önemli isim ve firmaları, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük’ün de katıldığı Ar-Ge Proje Pazarında bir araya geldi

Yıldız Teknik Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından düzenlenen YTÜ II. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği, Davutpaşa yerleşkesi Otağ-ı Hümayun’da gerçekleştirildi. Araştırmacıları ve sanayicileri bir araya getirerek üniversite sanayi işbirliğini sağlamak amacını taşıyan etkinlik bu yıl “Enerji ve Çevre Teknolojileri” teması etrafında öğrenciler, akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerini buluşturdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in yanı sıra İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük’ün de açılış konuşmalarında yer aldığı etkinlikte, TÜBİTAK Başkan Danışmanı Prof.Dr. Yunus Çengel, Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası İktisat Müdürü Refik Akıncı, ENERJİSA İş Geliştirme Müdürü İbrahim Erden, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Habip Asan da sunum yaptı.
Murat Yalçıntaş konuşmasında, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin üniversite sanayi işbirliği konusundaki çalışmalarının, özellikle Ar-ge çalışmalarında çok ciddi olumlu etki yaptığını söyledi. Tanıl Küçük de, daha sonra yaptıkları YTÜ Teknoparkı gezisinde, Rektör İsmail Yüksek’i Türkiye’nin teknolojik gelişimine katkısından dolayı tebrik etti. Küçük, burada yaptığı açıklamada “Gelişmiş bir silikon vadisi görmek isteyenlerin Amerika’ya gitmelerine gerek yok. Türkiye’de silikon vadisi görmek isteyenler YTÜ Teknoparkını görmeli” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de üniversite sanayi işbirliğinin önemi ve ülke kalkınmasındaki etkisine değindiği konuşmasında, Enerji ve Çevre Teknolojileri temalı organizasyonun sanayi çalışanları ve çevre açısından önemine değinerek, “Bugün, üniversitemizin Proje Destek Ofisi tarafından gerçekleştirilen enerji ve çevre teknolojileri temalı Ar-ge pazarı etkinliği de üniversite ve sanayiyi aynı platformda buluşturan çalışmalara çok güzel bir örnektir” dedi.
İHA 
Editör: TE Bilişim