Vali Muammer Erol, "Şüphesiz; anne sevgisi bir güne hapsedilemeyecek kadar büyük bir sevgidir" dedi. Vali Erol'un mesajı şöyle; Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Şüphesiz; anne sevgisi bir güne hapsedilemeyecek kadar büyük bir sevgidir. Bununla birlikte; her yıl çok sevdiğimiz annelerimize sevgimizi bir kez daha göstermede vesile olarak gördüğümüz ve önemsediğimiz anneler günü önemli bir gündür.  Annelik bilindiği üzere evrensel bir değerdir. Tüm zamanlarda ve bütün toplumlarda kutsaldır. Özünde sadece sevgi ve şefkat bulunan dünyadaki en yüce en özel duygulardan birisidir. Anneler sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil, insanı doğduğu andan itibaren koruyan, bakan, eğiten yemeyip yediren, giymeyip giydiren yüce varlıklardır. Sabrın, affediciliğin, fedakârlığın, sevgi ve saygının timsali, karşılıksız emeğin ve şefkatin tükenmez kaynağı,  bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan ailenin ve toplumun temel taşlarıdır. 

Bizim milletimizin inancı ve gelenekleri anaya, babaya ataya iyilik etmeyi, onlara daima hoşgörülü, anlayışlı, şefkatli ve saygılı bir tavır içerisinde olmamızı, muhtaç konuma geldiklerinde ise güzel ahlak ile davranılmasını emretmekte, Cennete gidebilmenin ancak annelerin gönlünü kazanmakla mümkün olabileceğini bildirmektedir. Allah'a (C.C) ibadetten sonra en büyük ibadet anneye babaya gösterilen sevgi ve saygıdır. Annemize ve babamıza yaşamımızın her döneminde destek olmak, hayır dualarını almak, bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermek hem bir insanlık borcumuz, hem dinimizin, hem de Büyük Türk Milletinin geleneğinin göreneğinin emridir. Çok geç olmadan ve fırsatımız var iken annelerimizi mutlu edelim, yüreklerini sevgiyle doyuralım, merhametlerine, şefkatlerine ve ilgilerine layık olmaya çalışalım. Ne mutlu, annelerini her gün sevenlere ve onları her zaman hatırlayanlara, ne mutlu annelerinin hayır dualarını alıp, dünya ve ahiret mutluluğuna erişebilenlere.

Bu duygu ve düşüncelerle; her şeyden önce vatanımız için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin fedakâr annelerine bu gün vesilesiyle şükranlarımı arz ediyorum. Annelerimizin yanında, kalbi annelik hisleriyle dolu tüm kadınlarımızın da anneler gününü kutluyorum.  Hoşgörünün, sabrın, en masum ve temiz duyguların timsali annelerimizin yılın sadece bir gününde değil, her gününde hatırlanması gerektiğini önemle ifade ediyor, bütün annelere sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyor, saygılar sunuyorum."

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim