Anadolu Etap’ın Konya Karapınar çiftliğinde düzenlenen etkinlikte, çalışanlar Türk Kızılayı’na hem kan hem de kök hücre bağışında bulundu. Kızılay yetkililerinin kan bağışının önemine dair bilgilendirme yaptığı etkinlikte 49 çalışan gönüllü olarak bağış yaptı.

Topluma sosyal fayda sağlama hedefi ile gönüllülük projelerine özel önem veren Anadolu Etap, Konya Karapınar’da bulunan çiftliğinde düzenlediği gönüllülük organizasyonunda çalışanlarıyla birlikte Türk Kızılayı’na destek oldu. 7 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Kızılay Kan Bağışı etkinliğinde Anadolu Etap çalışanları, Türk Kızılayı’na hem kan hem de donör bekleyen hastalar için kök hücre bağışında bulundu.

Kök hücre ve kan bağışı öncesinde Kızılay’dan yetkililer Anadolu Etap Konya Karapınar çiftliğine gelerek;  kimlerin kan ve kök hücre verebileceği, kan vermenin faydaları ve kan bağışının toplumsal önemi hakkında bilgilendirme yaptı. Etkinlikte, 49 çalışan gönüllü olarak kan ve kök hücre bağışında bulundu. 

‘KAN BAĞIŞI DAVRANIŞ HALİNE GETİRİLMELİ’

Çalışanlara, gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Tesis Sorumlusu Kıdemli Zi̇raat Mühendisi Tayfun Keles, “Türk Kızılayı’na destek olmak hepimizin görevi. Çalışanlarımız kan bağışının yanı sıra kök hücre bağışı da yaparak donör bekleyen hastalara umut oldu. Türk Kızılayı’na bağış yapmak konusunda farkındalık yaratmak ve vatandaşlarımızın kan bağışı konusunu davranış haline getirmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikle ihtiyaç sahibi hastalara destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim