Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı’yı makamında ziyaret eden ABD Michigan State Üniversitesi Osteopathic Tıp Fakültesi Yardımcı Dekanı ve aynı zamanda Uluslar arası Sağlık Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Reza Nassiri, akademisyen ve öğrenci değişimi yapmak istediklerini, bu konuda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Karesioğlu eşliğinde Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Nassiri’yi Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı ile Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar ve Prof. Dr. Duygu Fındık karşıladı. Fakülte ve hastane hakkında bilgi veren Prof. Dr. Sarı, işbirliği için gerekli çalışmaları yapacaklarını, akademisyen ve öğrencilerini yurtdışına göndermekten mutlu olacaklarını dile getirdi.  Fakülte ile hastaneyi gezerek yöneticilerden bilgi alan Prof. Dr. Nassiri, “Fiziki altyapısı ve teknolojisiyle Dünyanın en iyileri arasına girecek bir fakülteyle ve hastaneyle karşılaştım. Gördüklerim beni çok şaşırttı. Akademisyen ve öğrenci değişimi için işbirliğine hazırız. Buradan öğreneceğimiz çok şey var. Biz de bu işbirliğiyle akademisyen ve öğrencilerinize faydalı olabiliriz” dedi.
LABORATUVAR VE KLINIKLERI GEZDI
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Duygu Fındık’ın dersine giren Prof. Dr. Nassiri, öğrencilerle sohbet etti. Prof. Dr. Nassiri, daha sonra Prof. Dr. Sarı ve Prof. Dr. Altınyazar ile birlikte histoloji ve mikrobiyoloji laboratuarlarını gezdi. Nükleer Tıp, Radyasyon Onkolojisi ve Cildiye Polikliniği ile Kemoterapi Hazırlama Ünitesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Nassiri’ye klinik sorumluları yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.  Dekan Prof. Dr. Sarı, Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet ile Prof. Dr. Duygu Fındık, Hastane Başhekimi Doç.Dr. Yaşar Şen ve Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Fatih Kara ile birlikte  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kardiyak Servisi’ni de gezen Prof. Dr. Nassiri, hastalarla sohbet etti. Prof. Dr. Sarı, günün anısına Prof. Dr. Nassiri’ye fakültenin ambleminin bulunduğu çini tabak ile Mesnevi hediye etti.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim