Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda partisinin 20 belediye başkan adayını açıkladı. Grup toplantısı öncesinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eşi Ayşe Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri ve partiler yalnız bırakmadı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısının sonunda partisinin 20 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

Sıra Konya'ya geldiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Konya'daki adayımız mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dır" dedi. Uğur İbrahim Altay’ın isminin açıklanması ardından sosyal medya adreslerinden Konyalı vatandaşlar Başkan Uğur İbrahim Altay’a başarılar dileklerini içeren mesajlar yayınladı .  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Uğur İbrahim Altay’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklamasının ardından AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Angı, “ Büyükşehir Belediye Başkanımız Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız  Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi. Konyamıza hayırlı uğurlu olsun.  Uğur İbrahim Altay başkanımız iki dönem Selçuklu Belediye Başkanlığının ardından ara dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladı.  Yeni dönemde de inşallah çok güzel hizmetleri Konyamıza kazandıracaklar. Seçim çalışmalarımızda tempomuzu artıracağız. 31 Mart seçimlerinde Partimizin Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan Uğur İbrahim Altay’ı tebrik eder, şehrimize, ülkemize ve partimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

BELEDİYECİLİK AK PARTİ’NİN İŞİDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihine kadar bir yandan siyasi çalışmaları, diğer yandan devlet işlerini birlikte yürüterek ülkeye ve millete hizmet edeceklerini belirterek, “2004’te Yerel Kalkınma Başlıyor, 2009’da Marka Şehirler, 2014’te Daima Millet Daima Hizmet demiştik. 2019 için de Gönül Belediyeciliğini ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. AK Parti, şahsım başta olmak üzere, mahalli idarelerdeki başarılarıyla milletimizin gönlünde yer etmiş bir kadronun öncülüğünde kurulmuştur. Belediyelerdeki tecrübemizi ülke çapına yansıttık. Bu sayede 16 yılda Cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanlardan kat be katını ülkemize kazandırmayı başlardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan tarıma, sanayiden sosyal yardımlara kadar Türkiye'ye her alanda çağ atlattık. Bu muktesabatla diyoruz ki, kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin işidir. 31 Mart’ta daha yüksek oranda belediyede AK Parti’nin hizmet ve gönül belediyeciliği milletimiz tarafından tercih edilecektir” dedi.

Toplantıda 20 şehrin belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün adaylara seçim çalışmalarında ve göreve geldiklerinde başarılar diledi.

EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE ÇALIŞACAĞIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Başkan Uğur İbrahim Altay yaptığı değerlendirmede, “Öncelikle şahsıma gösterdikleri teveccüh dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Genel Merkezimize, Genel Başkan Yardımcımıza, milletvekillerimize, il teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu, bizim için büyük bir onur ve şeref; aynı zamanda büyük de bir sorumluluk. Bizlere tevdi edilen bu önemli göreve layık olabilmek için gece gündüz gayret edeceğiz” dedi. Başkan Altay, Konya’nın kadim bir başkent ve Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu hatırlatarak, “31 Mart Seçimlerine kadar ekibimizle, teşkilatlarımızla ve Konyalı hemşehrilerimizle birlikte el ele, gönül gönüle Konya’dan en yüksek desteği alabilmek için gece gündüz çalışacağız, çaba göstereceğiz ve inşallah 1 Nisan sabahından itibaren de Konyamızı gelecek vizyonuna hep birlikte taşıyacağız” diye konuştu. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri, İl Başkanı Hasan Angı ve İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile birlikte fotoğraf çektirdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim