Derbent heyeti Ankara’ya çıkarma yaptı. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile Belediye Meclis Üyesi İsmail Öz, Aladağ Kayak Merkezi projesini anlatmak ve tesisin hızlandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Kudret Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba’yı makamında ziyaret etti. ZiyareteAK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Bilgi Sistemi Şube Müdürü Emrah Sert de eşlik etti.

Konya Derbent Aladağ Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yapılacak tesislerin yerinin temini için tahsisin hızlandırılmasını isteyen Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, “Mekanik ve günü birlik tesislerin tamamlanabilmesi için Büyükşehir Belediyemiz projeyi hazırlıyor. Proje tamamlandıktan sonra tesislerin temelini atmayı planlıyoruz.  17 Aralık 2018 tarihine kadar tesislerin tamamlanmasını bekliyoruz. İnşallah kayak severler, Aladağ Kayak Merkezi’nde önümüzdeki kış sezonunda profesyonel bir biçimde kış sporlarını yapabilecek. Bu tesisin Konya’ya kazandırılması için çalışmalara hız verdik. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ülkemizde kış spor şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek düzeyde olan Aladağ için destek bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek de tesislerin yapılabilmesi için gerekli desteği veriyor. Bu noktada bakanlıklarımıza bağlı ilgili genel müdürlüklerden de tesislerimize gereken desteği vermesini bekliyoruz. Çünkü Aladağ Kayak Merkezi ile yalnızca Derbent ve Konya değil, Türkiye de kazanacak. Uluslararası organizasyonlarda Türkiye’de alternatif alanlar çoğalmış olacak. İlçemizde bulunan Konya’nın incisi Aladağ da yine dev organizasyonlara ev sahipliği yapacak konumda bulunuyor.”ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise Derbent Aladağ’ın İç Anadolu Bölgesi’ne katacağı değerleri anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Kudret Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özaba da konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim