3498 kişinin ön başvuru yaptığı Aksinne Evleri’nde 167 metrekarelik evler için 266 asil 266 yedek, 147 m² daireler için ise 175 asil 175 kişi yedek olarak kayıt yaptırmaya hak kazandı.  Meram Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının Aymanas Evleri’nden sonraki ikinci etabı olan Aksinne Evleri için kura heyecanı yaşandı. Kuralar, Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi. Dev projenin temeli ise 17 Kasım Cumartesi günü atılacak. Aksinne  Evleri Konut Yapı Kooperatifi projesi ile Meram’daki dönüşüm alanlarında nitelikli konut sayısını artırılması hedeflenirken özellikle orta gelir grubundaki vatandaşların taksitlerle konut sahibi olmalarına olanak sağlanıyor. 

“DAHA MÜREFFEH BİR MERAM’IN YÜKSELİŞİNE HEP BİRLİKTE ŞAHİT OLUYORUZ” 

Kura çekiminden önce kısa bir konuşma yapan Meram Belediyesi Başkan Vekili HıfsıSoydemir, kentsel dönüşüm adına atılan önemli adımlardan biri olan Aksinne Evleri projesine gösterdikleri ilgiden dolayı kuraya katılan vatandaşlara teşekkür etti. Meram Belediyesinin şehircilik adına önemli bir yol kat ettiğini hatırlatan Soydemir, “Projelerimiz art arda yükseliyor. Her proje ile birlikte daha modern, daha yaşanabilir bir Meram’ın yükselişine hep birlikte şahit oluyoruz. İşte bu yükselişin göstergelerinden biri olan bu projemizin sizlere, Meram’a ve Konya’ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.    

3498 BAŞVURU İLE ADETA BİR REKOR KIRILDI  

Meram Belediyesi öncülüğünde Aksinne Mahallesi’nde hayata geçirilen Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bu ilginin en önemli göstergesi ise 3498 kişinin ev sahibi olmak için yaptığı başvuru oldu. Tamamı 3+1 olarak planlanan 167 metrekarelik daireler, 35.000 TL peşin ve 2.800 TL taksitlerle, 147 m² daireler ise 30.000 TL peşin ve 2.400 TL taksitlerle satışa sunuldu. Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda vatandaşlar arasında noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilirken büyük heyecan yaşandı. Kura çekimiyle beraber 167 metrekarelik evler için 266 asil 266 yedek, 147 m² daireler için ise 175 asil 175 kişi yedek üyenin ismi belirlendi. Kuradan adı çıkanların mutlulukları gözlerinden okundu.  Ayrıca ön başvuruda bulunan, kurada ismi çıkmayan vatandaşlar ise Kuveyt Türk Bankası Meram Yeni Yol Şubesi’nden yatırdıkları ücretin iadesini talep edebilecekler.   Kura sonuçlarını öğrenmek isteyenler, http://meram.bel.tr adresinden kimlik numaralarını girerek bilgi sahibi olabilecekler.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim