İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkanları ve başkan yardımcıları, Akşehir’i ziyaret ederek, ilçede yer alan sağlık tesislerinde incelemelerde bulundular. Program kapsamında, Akşehir Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların el emeği ürünlerinden oluşan serginin açılışı da gerçekleştirildi.

Akşehir değerlendirmelerine ilk olarak Akşehir Devlet Hastanesi’nden başlayan Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet burada Hastane Başhekimi Uz. Dr. Bülent Erdem tarafından gerçekleştirilen sunumu takip ettiler. Hastanenin 2017 yılı istatistiklerinin değerlendirildiği sunumun ardından 2018 yılı hedefleri ve bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da hastane idarecileri ile fikir alışverişinde bulunuldu. 

2017 yılında toplam 557 bin 173 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini vurgulayarak sunumuna başlayan Başhekim Erdem, yönetim olarak 2018 yılında da önemli projelere imza atmak istediklerini söyledi. 2018 yılı için hastane yönetimi olarak belirledikleri hedefleri, İl Sağlık Müdürlüğü’nün de vereceği destekle gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Erdem, “İl Sağlık Müdürümüz ve diğer yöneticilerimizle birlikte hastanemize ek hizmet binası yapılabilmesi için bu sene çalışmalarımızı hızlandıracağız ve planlamalarımızı tamamlayacağız. Bunun yanı sıra 8 yataklı palyatif servisimizi de en kısa sürede 16 yatağa çıkartmak için gerekli adımları atacağız” dedi.

Başhekim Erdem’in ardından Akşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mecit Terzi’de yaptığı sunum ile 1. Basamak sağlık yatırımlarında verilen hizmetler ve yeni projeler ile ilgili bilgiler aktardı. 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç da yaptığı konuşmada, sağlık tesislerinin detaylı bir şekilde incelenmesi ve yapılması gerekenlerin ortak akıl ile belirlenmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Akşehir 6 ve 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezleri’nin Mayıs ayı içerisinde yeni binalarına taşınacağını vurgulayan Prof. Dr. Koç, Akşehir’e bir tane daha 112 Acil Servis İstasyonu açılması için de gerekli bütün aşamaların tamamlandığını ve Sağlık Bakanlığı’ndan onay alındığını söyledi.

 İlçe de hizmet sunan mevcut 112 acil servis istasyonlarının ve diğer birinci basamak sağlık hizmeti sunan binaların fiziki şartlarının da hayırsever ve devlet desteği ile hızla düzeltileceğinin de müjdesini veren Prof. Dr. Koç, Akşehir de 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü binası, 112 acil servis hizmetleri istasyonu, 2 Nolu Hacı İzzet Baysal Aile Sağlığı Merkezi ve Çakıllar Aile Sağlığı Merkezi inşaatlarının bakanlıkça 2018 yatırımları kapsamına alındığını söyledi.

 Sunum ve değerlendirmelerin ardından devlet hastanesi başta olmak üzere ilçede sağlık hizmeti sunan sağlık tesisleri gezilerek ( 1,2,3 ve 4 nolu aile sağlığı merkezleri, Akşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü, 6 ve 7 nolu aile sağlığı merkezinin taşınacağı yeni bina, 1 Nolu 112 ve Ahmet Gümüşok 112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu, Akşehir Ağız ve Diş sağlığı Merkezi )  eksiklikler hakkında bilgi sahibi olundu. 

Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk’ü de makamında ziyaret ederek, Akşehir sağlığı adına atılması gereken adımlar ve yapılması planlanan projeler konusunda değerlendirmelerde bulunarak Akşehir incelemelerini tamamladı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim