Akşehir’de Nesiller Sizi Okuyor Projesi 2023 kapsamında yapılması planlanan 22 koridor kitaplığının ilki Tarık Buğra İlkokulunda açıldı. Proje kapsamında Akşehir Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Barbaros Topaloğlu, projeye Tarık Buğra İlkokulu ile başlıyor olmanın ayrı bir anlamı olduğunu belirterek, “Okumanın aydınlanmanın yolundaki en önemli etkenlerden biri olduğunun farkındayız” dedi. 

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, “Adam olmuş çocuklar, tek katlı taş binalarda ancak, adanmış öğretmenlerle okudular. Bu tip projelerle de adam olacak çocuklarla buluşturuluyorlar. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

‘GELECEK BİLGİYLE HAZIRLANIYOR’ 

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, projenin önemine dikkat çekerek, "Zengin kültürel mirasımızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak bizler için önemli bir görevdir. Çocuklarımıza ve gençlerimize değer veriyoruz. Çünkü geleceğimizin onlar olduğunun bilincindeyiz. Onların geleceğe donanımlı bireyler olarak yetiştirilmeleri gerekmektedir. Çünkü gelecek bilgiyle hazırlanır. Kitap fuarları, kitap koridorları, yazar ve okuyucu buluşması bilgi paylaşımı için en etkin yoldur. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız Akşehir 'Bir Milyon Kitaba Koşuyor' projesi ile şehrimizde, okuma oranının hem öğrenciler hem de veliler nezdinde önemli ölçüde arttığını söyleyebiliriz. Bu yıl da; 'Adam Olmuş Çocuklar, Adam Olacak Çocuklarla' projesi kapsamında Nesiller Sizi Okuyor sloganı ile şehrimizde de başlatılan Koridor Kitaplığı ile ülkemizin 2023 vizyonuna örnek olacak bir eğitim ve kültür projesini hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

İHA

Editör: TE Bilişim