28 ülkede 2000'i aşkın Çözüm Ortağı ağı ile teknolojiye yön veren AKINSOFT, kurmuş olduğu Dünyanın ilk insansı robot fabrikası AKINROBOTICS'in kapılarını farklı eğitim kurumlarından gelen teknoloji meraklısı öğrencilere açıyor. Her geçen gün hızla büyümeye, gelişmeye ve yenilenmeye devam eden AKINROBOTICS, düzenlediği teknik gezi faaliyetleri ile robotik teknolojiler alanında yaptığı çalışmaları misafirlerine yerinde görme fırsatı sunuyor.

ÖĞRENCİLERİMİZİN UFKUNU AÇMAK İSİTİYORUZ

AKINSOFT  Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, AKINROBOTİCS’in 23 yıllık Akınsoft’un geliştirmiş olduğu yazılımlar üzerine kurulduğunu ifade ederek, “AKINROBOTİCS’in 23 yıllık AKINSOFT’un geliştirmiş olduğu yazılımlar üzerine kurulmuş ve 9 senedir mekanik ve elektronik konuda Ar-Ge faaliyetlerini yürüten hem insansız robot fabrikası, hem de insansız robotların Ar-Gesini gerçekleştirdiği laboratuarları barındırıyor.  AKINROBOTİCS’in iki yıl önce temellerini atmıştık ve 4 Kasım 2017’de resmi açılışını yaptık. Bugün burada teknik gezi düzenliyoruz. Teknik gezimizde yaklaşık bin öğrencimiz var.  Mart ayı içerisinde de teknik gezi düzenlememiştik. İnşallah Mayıs ayındada teknik gezi düzenleyeceğiz. Burada Türkiye genelinden gelen ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversite öğrencilerimizle teknolojimizi paylaşıyoruz. Onlara bilgi transferi yapıyoruz, teknolojimizi paylaşıyoruz. Öğrencilerimizi sorunları cevaplıyoruz. Üretmiş olduğumuz ürünlerimizi tanıyorlar. Geçmişten bugüne Ar-Ge çalışmalarımızı inceliyorlar.  Önceliğimiz teknolojimizi bilim yuvalarımız olan Lise ve Üniversite öğrencilerimiz ile paylaşmak.  Bu sayede öğrencilerimizin ufkunu aşmak istiyoruz” dedi.

AKINCI SERİSİNE GELİŞTİRİYOR

Türkiye’nin ilk insansı robotu olan AKINCI-1-2-3 serilerine 3 yıldır ara verdiklerini ifade eden Akın, “ 3 yıldır ara verdiğimiz Akıncı serisinin çalışmalarına yeniden başladık. Akıncı 4 insan yapısı ve eklem yapısı ile insansı hareketleri çok rahat gerçekleştirebiliyor. Tatma duyusu hariç 4 duyuyu kullanabiliyor. Aynı zamanda interneti kullanabiliyor ve yapay zeka sayesinde insanı görüp tanıyım, farklı şekillerde cevaplar verebiliyor. Akıncı robot mina’nın geliştirme amacı ise çocuklar. AVM’lerde, kreşlerde,fuarlarda ve havaalanlarında görev alabilecek olarak sempatik bir şekilde yapıldı. Geliştirilmeye ve Ar-Ge süreci yapılmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim