3 Mayıs Türkçülük Bayramlı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Akil heyet çözüm lobisidir” dedi ve ekledi: “Akil insanlar PKK'nın taleplerini millete kabul ettirmeye çalışıyor”

3 Mayıs Türkçülük Günü olması nedeniyle MHP Selçuklu İlçe Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda ülkücüleri bir araya getirdi. Coşkulu bir kutlamaya sahne olan programa, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da katıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Selçuklu İlçe Başkanlığı, Türkçülük Günü'nü andı. Programa çağrılan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, 3 Mayıs'ın tarihi hakkında bilgiler verdi. Kalaycı, “3 Mayıs 1944'te, ülkücü hareket baskı ve zulüm görmüştür. Ama ülkücüler bu zulme seyirci kalmayıp, büyük bir direniş örneği göstererek, 3 Mayıs'ın bugüne kadar kutlanmasına vesile olmuştur” diye konuştu. Kalaycı, konuşmasının devamında hükümete ve çözüm sürecine değindi. İktidara yönelik ağır ithamlarda bulunan Kalaycı, “Türkiye AKP'nin ampülünde, PKK'nın kandilinde yol almaya devam ediyor” dedi. Akil İnsanlar Heyeti'ni sert bir uslüpla eleştiren Milletvekili Kalaycı, heyeti çözüm lobisi olarak nitelendirdi.
“Akil insanlar PKK'nın taleplerini millete kabul ettirmeye çalışıyor” diyen Mustafa Kalaycı, Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren'e yüklendi. Taşgetiren'i dini istismar etmekle suçlayan Kalaycı, şöyle konuştu: “Ahmet bey vatandaşa, 'bütün Müslümanlar kardeştir' diyor. Hadi oradan! Kandildekiler bizim kardeşimiz olamaz. Milleti zehirlemeyi bıraksınlar.”
BAYRAĞIMIZA UZANAN ELİ KIRARIZ
Düzenlenen programda, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Oğuz Çiftçioğlu da konuştu. Türk bayrağının önemine dikkat çeken Çiftçioğlu, ona uzanan elleri kıracaklarını söyledi. Turan ülküsü yolunda emin adımlarla ilerledikleri ifade eden İlçe Başkanı Çiftçioğlu, kanlarının son damlasına kadar mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Bir diğer konuşmacı da MHP İl Başkanı Tarık Taşçı oldu. O da 3 Mayıs 1944 tarihi hakkında bilgiler verdi. Programın devamında Yrd. Doç. Dr. Osman Çataloluk, salonda bulunlara Türkçülük Günü'yle alakalı bir sunum yaptı.
SAMİ ATICI
 

Editör: TE Bilişim