Doğuş Mahallesi Çimenlik Caddesinde yapımı gerçekleştirilecek olan Akali Caminin temel atma törenine Karatay Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, Karatay İlçe Müftü vekili Remzi Kaya, Doğuş Mahallesi Muhtarı Raif Arpa, Doğuş Mahallesi Camileri ve Kuran Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tevfik Kılınç, hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Doğuş Mahallesi Muhtarı Raif Arpa, Akali Caminin Doğuş Mahallesine kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  Doğuş Mahallesi Camileri ve Kuran Kurslarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Tevfik Kılınç, dinimizin camilere verdiği değere dikkat çekerek; müminlerin bir araya gelerek ibadet ettikleri camilerin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu dile getirdi. Kılınç, başta Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Karatay İlçe Müftü Vekili Remzi Kaya, Karatay Belediyesinin her zaman camilerin ve Kuran kurslarının yapımına destek verdiğini belirtti. Kaya, temel atma töreni gerçekleştirilen Akali Caminin en kısa sürede tamamlanarak ibadete açılması temennisinde bulundu.

Karatay Belediyesi Başkan vekili Mehmet Uzbaş, Karatay’da yapılan her cami ve Kuran kursunda olduğu gibi; Akali Caminin de bir katını ve çevre düzenlemesini Karatay Belediyesi olarak gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan vekili Mehmet Uzbaş, caminin yapımında paylaşımın ne kadar artarsa değerinin de o denli artacağına dikkat çekti. Başkan vekili Mehmet Uzbaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının bölgedeki yapılaşmaya hız kazandırdığını ve bu çevrede caminin de yenilenmesi ihtiyacının ortaya çıktığına dikkat çekerek; temeli atılan Akali Caminin hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Akali caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ