AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda seçim çalışmalarını ve ülke gündemini değerlendirdi. Başkan Sorgun'a toplantıda İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun ile İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi eşlik etti.

AK Parti Genel Merkezi'nin adayların belirlenmesi çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, teşkilatları tarafından açıklanmadığı sürece hiçbir bilgiye inanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Ahmet Sorgun, "Henüz Konya için bir açıklama söz konusu değil. Teşkilatımızdan resmen açıklanmadıkça yayınlanan listeler doğruyu yansıtmaz. Bu saat itibariyle bir açıklama söz konusu değil. Eli kulağında, saat vermek doğru değil. 27 Ocak'tan itibaren bütün teşkilat mensuplarımız SKM'nin hizmetinde olacak. Köy köy kasaba kasaba programlarımızı takip edeceğiz. Hedefimiz 32'de 32" diye konuştu. Sorgun, adayların Konya kamuoyuna Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla bir hafta içerisinde yapabileceklerini umduğunu dile getirdi. 

KONYA'DA 97 BİN GENÇ İLK DEFA OY KULLANACAK

Aday adaylığı sürecini anlatan Başkan Sorgun, "Konya ve Ankara'da gerek milletvekillerimizle, Büyükşehir belediye başkanımızla, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımızın da bulunduğu çalışmaları burada uzun süre, saatler alan hatta sabahlara kadar süren aday adaylarımızı değerlendirme çalışmalarını birlikte yaptık. Bunu Ankara'ya taşıdık. Sayın Bakanımızın nezaretinde, Sayın Bakanımız, tüm milletvekillerimiz, Büyükşehir belediye başkanımız ve il başkan yardımcılarımız yine kadın ve gençlik kolları başkanlarımızla Ankara'da da birlikte değerlendirmelerimizi yaptık" dedi.

Seçmenlere seslenen Sorgun, "Özellikle vurgulamak istediğim husus şudur; Seçmen Listeleri de şu an askıda ve listeler 23 Ocak'a kadar yani Perşembe gününe kadar askıda kalacak. Bu anlamda seçmenin oyunu kullanmasını hatırlatmak için çalışma başlattık birincisi Konyalı seçmene 'Seçmen Bilgilerini Kontrol Ettin Mi? Son Gün 23 Ocak' diyoruz. İkinci çalışmamız ise üniversite öğrencilerimize yönelik. Malumunuz Konya, 100 bini aşan üniversite öğrencisi rakamı ile adeta bir öğrenci şehri konumunda. Bu öğrencilerimiz 4-5 yıl Konya'da yaşıyorlar. Bizler de öğrencilerimizin 30 Mart'ta Konya'da oy kullanmalarını sağlamak için 'Şehir Senin Oyunu Kullan' sloganı ile bir başka çalışma başlattık. Bu iki çalışmaya dair de binlerce afiş bastırdık. Bu afişleri tüm Konya'ya ve ilçelerimizin her yanına asıyoruz. Bunun yanı sıra tüm radyolarda aynı çalışma şu an yayınlanıyor. Sandık seçmen listeleri askıda. Gerek teşkilat mensuplarımızın, gerek hemşehrilerimizin sandık seçmen listelerini kontrol etmelerini istiyorum. Konya'da 97 bin genç arkadaşımız ilk defa oy kullanacak. "Şehir senin, oyunu kullan" kampanyası düzenliyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim