AK Parti Konya’da 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi Selçuklu Kongre Merkezi’nde büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede Esra Doğan AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanlığına seçildi.

AK Parti teşkilatları olarak çıktıkları kutlu yolda ilk günkü heyecanla durmak yok yola devam diyerek yürüdüklerini ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bu kutlu yürüyüş kolay başlamadı. Bir iradenin, bir cesaretin ve bir erdemin sembolü olan, Genel Başkanımız, liderimizin açtığı çığır kartopu gibi her geçen gün büyüyerek Türkiye’yi bugünkü durumuna getirdi. Burada hepimizin alın teri ve gayretleri var. Büyük milletimizin bu duruşa olan desteği var. İlk seçimden bugüne bu destek artarak devam etti. Önümüzde de tarihin akışı içindeki en önemli seçimimiz bulunuyor. Bu seçimle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hayata geçecek. Cumhurbaşkanımıza olan millet desteğinin en üst seviyede olması bizim de çalışmalarımıza bağlıdır. Gece gündüz demeden, önümüzdeki mübarek Ramazan ayının da bereketiyle hep birlikte seferberlik halinde olacağız. Ana kademelerimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle temsilcilerimiz, sandık kurullarımız, velhasıl tüm hemşerilerimizle birlikte bu kutlu yürüyüşü en üst seviyelere ulaştırmak zorundayız. Cumhurbaşkanımızın da bizden beklentisi budur. Seçim dönemindeki Cumhur İttifakı da buna imkân vermiştir.  Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki çalışmalarımızı milletvekilliği seçimleri ile de taçlandırmak zorundayız. 600 milletvekilliğine çıkarılan meclisimizde en yüksek temsili AK Parti grubu olarak almamız gerekiyor. 15 milletvekilimizin tamamını AK Parti’den Ankara’ya gönderebilmenin çabası içinde olacağız. Gerçekleştirdiğimiz kadın kolları kongremizin başta teşkilatımız olmak üzere, şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

“KADINLAR, ÇOCUKLAR VE GENÇLER HİZMETLERİMİZDE HEP ÖNCELİĞİMİZ OLDU”

AK Parti siyasetinin hanımların sadece teşkilatlarda değil, yönetim kademelerinde de görev almasının önünü açtığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hanımlarımız siyasette artık daha aktif görev alıyorlar. Sayılarının da artmasını temenni ediyorum.  Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerde kadınlar, çocuklar ve gençler önceliğimiz oldu. 2009 yılında Selçuklu Belediye Başkanı olarak seçildiğimizde ilk temel atma törenimiz bir Hanımlar Lokali’nin temel atma programıydı. Bereketli geçen 9 yılda pek çok hizmeti yapma fırsatımız oldu. Bugüne kadar da Konya Büyükşehir Belediyemiz de hanımlarımız için çok güzel projeler üretti. Bu vesile ile görevi devraldığımız, 14 yıl Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak şehrimize hizmet eden Tahir Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler de inşallah onlardan aldığımız çıtayı daha yükseğe çıkarabilmek için gayret edeceğiz. İnşallah hep birlikte Konyamızı geleceğe taşıyacağız.” şeklinde konuştu. 

“SONUNA KADAR DEVAM DİYECEĞİZ”

24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin yine güzel sonuçlar elde edeceğine inandığını belirten AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “24 Haziran’da çok önemli bir seçime giriyoruz. Önümüzde çok kısa bir süre var. AK Parti olarak her an seçime hazır olduğumuz için kısa sürede seçim kararı almış olmamıza rağmen, kongrelerimize devam ediyor olmamıza rağmen salonumuz dopdolu, dimdik ayakta, heyecanlı ve seçime hazır durumda bulunuyor. Biz her seçimde kadınlarımızla beraber gece yarılarına kadar kapı kapı dolaştık. Nerede eksik gedik varsa tamamlamaya çalıştık. Anne, kardeş, abla vicdanıyla ve kadının hassasiyeti ile çalıştık. Elhamdülillah hep güzel sonuçlar aldık. 24 Haziran’da çok daha güzel bir tablo ile karşılaşacağımızdan da eminiz. Bize tamam dedirtmeye çalışanlara inat sonuna kadar devam diyeceğiz.”ifadelerini kullandı. 

“KAPI KAPI DOLAŞIP TARİH YAZACAĞIZ”

24 Haziran seçimleri öncesinde kapı kapı dolaşıp tarih yazmak istediklerini ifade eden AK Parti Konya Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, “AK Parti’de siyaset yapmak herhangi bir siyasi partide siyaset yapmak gibi değildir. AK Parti’de siyaset yapmak bir sevda, bir davadır. AK Parti’de siyaset yapmak önce hayal kurmak, sonra da o hayale azimle yürümektir. AK davanın ak yürekli kadınları bu dava için fedakârca çalışmış, bundan sonra da çalışmaya devam edecektir. Hedef 2023, hedef 2053, hedef 2071. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan 24 Haziran seçimleri artık çok yakın. Bu seçim yalnız bir siyasi parti seçiminden çok daha fazlası demektir. Bu seçim yeni bir dirilişin başlangıcıdır. Bu seçim sürecinin sürükleyici unsuru yine kadınlarımız olacaktır. Bu yolda kadınlarımıza büyük görevler düşmektedir. Kapı kapı dolaşıp her bir kalbi kazanacağız inşallah. Bu seçimlerde bayrağı daha yükseğe taşıyarak yeni bir tarih yazmak istiyoruz.” dedi.

ASİL

1. Esra DOĞAN

2. Arzu Melike EĞERCİ

3. Asuman TULGAR

4. Ayşe ARICI

5. Ayşe AY

6. Badegül EVRİM

7. Belma GÜLER

8. Betül GÜN

9. Büşra BOSTANCI

10. Canan ÖNGE

11. Cihat ÖZKAN

12. Ebru UÇAR

13. Emel GÖZETLİK

14. Emine HADİMİOĞLU

15. Esma ÇOKMEN

16. Fatma ÇELEBİ

17. Fatma DAĞDEVİREN

18. Fatmanur TAKI

19. Fenise OĞUZTÜRK

20. Ferda ÖZSÖZ

21. Gamze ÖNECEK

22. Gülay ŞEN

23. Halime ANDAÇ

24. Hatice BARAN

25. Hatice Esra AKGÜL

26. Hilal ÖZTÜRK

27. İlkay EKŞİ

28. Keziban GAYAN

29. Makbule SAYIN

30. Meltem TÜRKMEN

31. Mervegül KÜÇÜK

32. Mukaddes TANRIVERDİ

33. Müzeyyen Betül VAROL

34. Müzeyyen BÜYÜKKOL

35. Naime ÖKSÜZ

36. Nuran ELÇİÇEĞİ

37. Nurhayat TOPATAN

38. Nurten ŞANLI

39. Özlem KARAKILIÇ

40. Rukiye RENGİBEYAZ

41. Sema SARITAŞ

42. Serpil YURDAIŞIK

43. Sevda GÖK

44. Sevde Merve YILMAZ

45. Seyhan TAŞBAŞI

46. Şevval EVRENSEL

47. Teslime KAHRIMAN

48. Tuğçe KOCARIK

49. Yeliz TAYLAN

50. Zeynep ÇETİNKAYA

YEDEK

1. Meryem SEMERCİ

2. Rüveyda Betül ÜNVER

3. Şeyma GÜNDOĞDU

4. Saadet TAVŞANCI

5. Zeynep UĞUZ

6. Şenay ÜNLÜ

7. Gülseren YILMAZ

8. Seher BÜYÜKTAZELER

9. Dilek KAPCI

10. Hacer YENİÇAĞ

11. Neslehan AYDOĞAN

12. Ümmü Gülsüm TOSUN

13. Samiye GENÇ

14. Neşe KARA

15. Nurten ÖNDER

16. Saliha BOZBURUN

17. Fatma Nur DURAN

18. Yasemin CEVİZCİ

19. Saliha DANIŞ

20. Saliha DURDUK

21. Şerife BAŞDEMİR

22. Aynur SEDEFOĞLU

23. Zeynep BÜYÜKTERMİYECİ

24. Zeynep ÇOKBİLİR

25. Kübra BÜYÜKTAŞ

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim