AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ülke ve Konya gündemini değerlendiren açıklamalarda bulundu. Sözlerine Zeytindalı Operasyonunda şehit olan Mehmetçiklerimize değinerek başlayan Hasan Angı, “Ülkemiz Zeytindalı operasyonunda büyük bir kararlıkla terör yuvalarını bir bir yok ediyor. Mehmetçiğimiz daha önce pek çok kez yaptığı gibi yine o bölgede bir destan yazıyor. Şu bilinmelidir ki Türkiye terör yuvalarını tamamen yok edene kadar operasyonlarınız kararlılıkla devam edecektir. Zeytindalı harekâtında ülkemizin geleceği adına canını gözünü kırpmadan feda eden Mehmetçiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu ülke onlara her zaman minnettar olacaktır.” dedi.

ÜZÜMLÜ VE HUĞLU BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP

Geçtiğimiz haftayı yine yoğun bir tempoda geride bıraktıklarını ifade eden Angı, “Perşembe günü Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan’ı Konya’da ağırladık. Sayın Bakanımız ile birlikte önce Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü Çalıştayına katıldık. Akabinde Bakanımız ile birlikte Beyşehir ilçemizi ziyaret ederek, Konya’nın yerli silah üretiminde geldiği noktayı görme imkânı bulduk. Beyşehir ilçemizin özellikle Üzümlü ve Huğlu mahalleleri gerçekten yerli silah üretiminde büyük bir potansiyele sahip. Birbirine yakın bu iki mahallede, Türkiye'de satılan yivsiz av silahlarının yüzde 80'i üretiliyor. Aynı zamanda bu 2 mahalle, ABD ve Rusya başta olmak üzere 99 ülkeye silah ihracatı yapıyor.” şeklinde konuştu. 

AK BELEDİYELER 2019’A HAZIR

Konya’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge toplantısının 2019 yılında yapılacak seçimlere bir hazırlık bir gözden geçirme anlamında çok önemli olduğunu ifade eden Angı, “Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge toplantısını şehrimizde gerçekleştirdik. Bu programda Dışişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya olmak üzere pek çok önemli konuğu ağırladık. Ayrıca Başbakanımız Binali Yıldırım’ın video konferans yöntemi ile programımıza bağlanması bizleri son derece memnun etti. AK Belediyeler 2019 yolunda sloganı ile gerçekleştirilen İç Anadolu Bölge toplantısı 2019 yolunda çok büyük önem arz ediyor. Bu toplantı ile 2019 seçimleri öncesi AK Partili belediyeler hazırlıklarını gözden geçirme ve eksiklerini tamamlama imkânı buldular.  Yerel yönetimler İç Anadolu bölge Toplantısı da 2019 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde çok büyük katkısı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

2018 İHRACAT RAKAMLARI SEVİNDİRDİ

2018 yılının Ocak ayı ihracat rakamlarının ümit verici olduğunu ifade eden Angı, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Ocak ayında Türkiye'nin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,3 arttı. Konya'nın Ocak ayında ihracatı ise yüzde 18,78 artış gerçekleştirdi. Türkiye'nin Ocak ayı ihracatı yüzde 16,3 artışla 12 milyar 198 milyon dolar olarak kayıtlara geçerken, Konya’nın Ocak ayı ihracat rakamı yüzde 18,78 oranında artışla 135 milyon 658 bin dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamlar göz önünde bulundurulduğunda Konya, Ocak ayında il bazında Türkiye'nin ihracatının yüzde 1.11'ini gerçekleştirmiş oldu.2017 yılında 1.564 milyar dolar ihracat yaparak yüzde 17,40 oranında artış sağlayan Konya'nın 2018'in ilk ayında yüzde 18,78 artış kaydetmesi bizleri son derece memnun etti ve 2018’de yeni rekorlara ulaşılması konusunda ümitlerimizi arttırdı. Bu başarıda emeği olan herkesi kutlarım” diye konuştu.

HABER MERKEZİ 

FOTO ALTI: AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı 

Editör: TE Bilişim