Merkezi Konya’da olan Şehr-i Yâr Turizm, her sene başka şehirlerde düzenlediği Aile ve Dostluk Kampı’nı bu sene Ankara – Kızılcahamam’da gerçekleştirdi. Farklı illerden çok sayıda ailenin katıldığı ve Kızılcahamam’da beş yıldızlı termal bir otelde gerçekleştirilen Aile Kampı’nda, “Aile ve Toplum” konusu ele alındı. Hayrat İnsanî Yardım Derneği yetkilisi Adnan Haydaroğlu’nun derneği Afrika’daki faaliyetleriyle ilgili açıklamalarından sonra kürsüye çıkan Şehr-i Yâr Turizm Genel Müdürü Âdem Bilensarı, geçtiğimiz sene düzenlenen Aile Kampı’nda “Helâl ve Haram Gıda” konusunu uzmanlarıyla birlikte masaya yatırdıklarını belirterek “Son zamanlarda özellikle kadın cinayetleri, kadına yapılan zulüm,  zulmün de ötesinde caniliklerle aile müessesesi ciddi anlamda yara aldı. Hemen her sene Türkiye gündemine oturan aile vakalarıyla çalkalanıyoruz” dedi. 

“Aileyi koruma adına, evlatlarımızı koruma adına, kendimizi asrın kötülüklerinden koruma adına neler yapmalıyız?” diye soran Âdem Bilensarı, kadına ve aileye yönelik olumsuzluklar karşında insanımız ve insanlığın seyirci durumunda kaldığını belirterek “Peki ne oldu da bizler bu hale geldik? Ne oldu da aile bu çalkantılı haberlerle anılır oldu? Ne oldu da aile bireylerinin en önde gelenleri olan anne ve baba birer câni ve canavar olarak tanınır oldu? Dün yaşanılır olan, gıpta edilen, sevgiyle ve muhabbetle anılan Müslüman aile yuvası, nasıl oldu da bugün bu tarz hadiselerle anılır oldu” diye konuştu.

Ailede ilk öğretmenin “anne”, ilk hocanın “baba” olduğunu hatırlatan Bilensarı, anne ve babanın ilköğretim yaşına gelen çocuklarına karşı asıl yapması gereken görevlerden kendilerini azat ederek o görevleri öğretmenlere tevdi ettiğimizden beri yalpaladığımızı, evlenen gençlerin kısa zamanda boşandıklarını ve boşanma rakamlarının Türkiye’de dehşet boyutlara ulaştığını belirterek, “Yapılan bir ankete göre, bir ilimizin boşanma oranı yüzde 38. Bu oran çok büyük ve dehşet bir oran. 100 kişi evleniyor ve aynı yıl 38’i boşanıyor. Bu araştırmaya göre bunların %90’ı üniversite mezunu. Ve en acıtanı da şu; üniversite mezunlarının boşanma aralığı 3-6 ay. Burada kabahat kimde? Elbette anne ve baba olarak bizde. Onlara nasıl eş seçilir, nasıl evlenilir, nasıl geçim dirlik sağlanır? Nasıl çocuk yetiştirilir? Medeniyet nedir? Sevgi, saygı, sadakat, hürmet nedir? Bütün bunları biz öğretecektik. Biz bu sorumlulukları kazanmadığımız müddetçe ne kendi aile yapımızı, ne de toplumu düzeltemeyiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim