AK Parti 6. Olağan Ahırlı İlçe Kongresinde Ercan Altunbaş görevi yeni İlçe Başkanı Mustafa Öncü’ye devretti. Derbent'teki 6. Olağan Kongrede de Emin Uçar İlçe Başkanlığı görevini Musa Akgün’e bıraktı. 

Ahırlı 6. Olağan İlçe Kongresine AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Rıza Akköylü, İsmail Özdemir ve Bilal Ukdem AK Parti Ahırlı İlçe ve mahalle yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimlerinin katılımları ile gerçekleşti.

Derbent 6. Olağan Kongresi’ne ise AK PARTİ Konya milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Konya İl Yürütme Kurulu üyeleri İbrahim Afşin Kara, Lokman Özturhan,  Mehmet Munlafalıoğlu, AK Parti Derbent İlçe ve mahalle yönetimleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri katıldı. 

10 yıl boyunca Ahırlı İlçe Başkanlığı görevini layıkıyla yürütmeye çalıştığını söyleyen bir önceki dönem ilçe başkanı Ercan Altunbaş “Her başın bir sonu vardır. Her başlayan biter, her yenide eskir, her doğan ölür. Başı ve sonu olmayan ezeli ve ebedi olan yalnızca Allah’tır. Bu sebeple insan bireysel hayatında neyse toplum hayatında dolayısıyla da siyasal hayatında da odur.  Şahsi hayatınızda hangi ilkeler doğrultusunda hareket ediyorsanız siyasal hayatınızda odur aslında… İdealsiz siyaset olmaz. AK Partibir ideoloji değilse de ideallerin partisidir. Bizim siyaset felsefemizin ruhu hak rızası ise bedeli halk hizmetidir. 10 yıllık süre zarfında başkanlığım süresince kimseyi kırmadan, üzmeden, ayrıştıran değil birleştiren olduk. Herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışı izledik. Bu sere zarfında hiçbir menfaat gözetmeden, karşılık beklemeden hesabi değil hasbi davrandık. Devletin milletin menfaatini her zaman önde tuttuk. Her zaman gönülleri kazanmak için mücadele ettik.” dedi.

“BİZİM YOLUMUZDA KİN, NEFRET, GURUR, SEN BEN AYRIMI YOKTUR”

Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül de görevlerin gelip geçici olduğunu önemli olanın iyi bir iz bırakabilmek olduğunu ifade ederek, “Abdulkadir Geylani Hazretlerinin buyurduğu gibi bizim yolumuz dikenli diyor. Ayağını seven gelemesin diyor. Gerçekten AK PARTİ’nin ülkemizde başından geçen badireleri biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan oyunları biliyorsunuz. Ama niyet hayır akıbet hayır olunca işte bu sorunların hepsini aşa aşa ülkemiz dünyada Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde marka olma yolunda hızla yükseliyor. Bizim yolumuzda kin, nefret, gurur, sen ben ayrımı yoktur. Bizim yolumuzda biz varız. Bu yüzden birlikte Ahırlıyız. O yüzden birlikte Konya, birlikte Türkiye olacağız. O yüzden dünya masumlarının umudu olmaya devam edeceğiz.”

“BURADA KAZANILAN KAYBEDİLEN HİÇBİR ŞEY YOK”

Ercan Altunbaş’tan Ahırlı İlçe Başkanlığı görevini devralan Mustafa Öncü de şu şekilde konuştu; “Şiirlere, özlemlere, hasretlere konu olmuştur. Gül ile bülbülün sevgisi aşkı muhabbeti… Üstada sormuşlar. Ya üstadım bülbül güle, gül bülbüle bu serzeniş, aşk, sevgi neden? Üstat şöyle cevap vermiş. Gülün derdi bülbüldendir. Ona sorsan o da derki güldendir. Ne güldendir ne bülbüldendir. İşin özü AK sevdaya olan sevda selindendir. Herkesin şunu bilmesi gerek. Burada haleflik seleflik, giden gelen, alınan verilen, kazanılan kaybedilen hiçbir şey yok. Bu bizim ortak değerimiz. Bu davamız kökleri geçmişten gelen ve ecdadın insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla; insanımızın, halkımızın ülkemizin, milletimizin huzuru, refahı, mutluluğu için çalışan ve Rabbimizin rızasına ulaştıracak olan kutlu bir yoldur."

“MAKAM VE MEVKİ OLMADAN HİZMET EDİLEBİLECEĞİNİ GÖSTEREN BİR PARTİYİZ”

AK PARTİ   ’nin makam mevki sahibi olmadan da hizmet edilebileceğini gösteren bir parti olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta “Ülkemizin geçirdiği zor bir dönemde biz teşkilatımızın bu yapılanmalarını çok önemsiyoruz. Neden bu zor süreci atlatabilmemiz için birliğimiz kardeşliğimiz her şeyden önemlidir. Bizi içerden ve dışarıdan bölmeye çalışan unsurlara karşı biz ne kadar bir ve beraber olursak, Sayın Cumhurbaşkanımız davamızın lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da o kadar güç vermiş destek vermiş oluruz. Biz onun yalnız olduğuna inanmıyoruz çünkü onun arkasında görünmeyen bu sessiz yığınlar, teşkilat mensupları var. O yüzden burada bulunan herkes çok kıymetli ve değerlidir. Makam ve mevki olmadan hizmet edilebileceğini gösteren bir partinin mensuplarıyız biz. Bizler makam ve mevkiimizi devrettikten sonra da aynı aşk ve heyecanla çalışmaya devam eden insanların oluşturduğu bir yapının mensuplarıyız. İnşallah daha iyi daha güzel günlerde daha büyük seçim çalışmalarında bir arada olmak dileğiyle yeni başkanımıza ve ekibine şimdiden hayırlı uğurlu olsun diliyoruz.”

DERBENT'TE MUSA AKGÜN DÖNEMİ 

AK Parti 6. Olağan İlçe Kongreleri devam ediyor. 6. Olağan Derbent Kongresinde Emin Uçar İlçe Başkanlığını Musa Akgün’e devretti.  Kongrede konuşan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Partimizin ve davamızın hiçbir zaman yolundan şaşmadan ilerlemesi için yılmadan, eğilmeden, liderimiz Recep Tayip Erdoğan’ın arkasında ilerlemeyi hedef edinmiş insanlarız. O sebeple İlçe teşkilatlarımızda görev yapan, gönüllü çalışan ve üye olarak bu davaya destek veren herkes bizi için çok kıymetlidir. Buradaki her çalışma partimizi, davamızı ve liderimizi daha güçlü kılmaktadır. Ülkemiz üzerinde oynan oyunları hep birlikte görmekteyiz. Önce silahlı bir darbe girişimi olarak karşımıza çıktılar. Bunu beceremeyince yargı darbesini denediler. Yine beceremediler. Şu anda ekonomik olarak yurt içinden ve yurt dışından, elerindeki maşaları da açıkça kullanarak yeniden Türkiye’yi zora sokmaya çalışıyorlar. Bu sebeple çok uyanık olmak zorundayız. Bir ve beraber olup kenetlenmek zorundayız. Hepimiz elinden gelen ne varsa sonuna kadar yapmakla yükümlüyüz. CHP bir ana muhalefet partisi ancak bu ülke için çalışmıyor. Hatta bu ülkeyi bölmeye, yıkmaya çalışanlar için ellerine kâğıt parçaları alıp sanki bunlar gerçekmiş gibi insanları kandırmaya çalışıyor. Hedefte önce Recep Tayyip Erdoğan sonra AK Parti, daha sonra da Türkiye var. Anlayamadıkları Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’yi yıktıkları zaman bu ülkeyi yıkacaklarını anlayamıyorlar. Bu ülkeye ihanet ettiklerini anlayamayacak kadar zavallı bir durumdalar. Biz onların haline acıyoruz. Allah hepsine akıl, fikir versin” dedi.

“DERBENT DERBENT’TEN DAHA FAZLASIDIR”

Derbent 6. Olağan İlçe Kongresinde söz alan AK Parti Konya milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’de “Ben Derbent’i sadece Derbent olarak görmüyorum. Derbent’in nüfusu büyük dediğimiz ilçelerin nüfusu ile eşdeğerdir. Sadece Konya’da 50-60 bin Derbentli yaşıyor. Bugün Derbent’te birinin başı ağrısa Konya da bir başkası hasta olur.  Derbent son yıllarda çok büyük bir değişim ve dönüğüm yaşadı. Yolları, Hastanesi ve Aladağ Kayak Merkezi ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Derbent büyükşehir yasası ile birlikte 50 milyon yatırım almış.  Görevler gelip geçicidir. İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, Milletvekilleri gelip geçici yerlerdir. Bize düşen elbirliği ile çalışarak yeni ve büyük Türkiye yolunda hizmet etmektir” diye konuştu.

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim