2 gün süren programda üniversite yıllarında AGD ile gönül bağı olan ve Türkiye'nin 4 bir yanından gelen mezunlar hasret giderdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi'nin organize ettiği 10. Milli Gençlik Mezunları Buluşması gerçekleşti. Cumartesi ve pazar günü olmak üzere iki gün süren programın ilk gününde üniversite yıllarında AGD'de görev yapan ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yüzlerce mezun, şehir turu yaptı. Cumartesi akşamı Arifhan Yurdu'nda toplanan mezunlar yemek yiyerek hasbihal etti. Programın geniş kapsamlı olanı ise dün Gençlik İlköğretim Okulu'nun bahçesinde gerçekleşti. Programa AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, Bölge Başkanları Yusuf Güneş, Bahri Kırışık, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Hamza Okur, Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İRŞAD Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan ve Türkiye'nin 4 bir tarafından yüzlerce mezun katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan 10. Milli Gençlik Mezunları Buluşması Tertip Komitesi Başkanı Barış Çağlayan Çakır, “Bugüne kadar Selçuk Üniversitesi'nde okumuş, Milli Gençlik Vakfı veya AGD ile gönül bağı olan kardeşler ile bir araya geldik. 10 yıl önce başlarken bugünleri düşünememiştik. Bugünler bizlere gurur veriyor. 10 yıldır bu gurur yaşıyoruz. Sevgi ve kardeşliğe, siz Konya'dan gittiğinizden beri açız. Ne güzel ettiniz de geldiniz. Buluşmamız öyle bir hal aldı ki, biraraya geldiğimizde artık öğrencilik yıllarından çok, önceki buluşmaları konuşur olduk. Buradan aldığımız tablolar evlerimizin en güzel köşelerinde duruyor. Bu ne güzel bir topluluktur ki, arkasında güzel anılar bırakarak ayrılıyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
AGD Konya Üniversiteler Komisyonu Başkanı Hekim Güzel ise, “Abilerimiz daha önceki yaptığı buluşmalar ile birer tohum saçtılar. Bizler bugün o tohumlar ile yeşerdik. Bügün atacağımız tohumlar ile de kendimizden sonra gelecek kardeşlerimiz inşallah filiz verecekler ve ışık olacaklardır. Üniversite Komisyonu olarak bizlerde elimizden geleni yaptık. Herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da, “Allah, hiç aksakmadan çocuklarımız ile torunlarımız ile Milli Gençlik Buluşması'nı bizlere nasip ediyor. Elbette Konya hem Türkiye'ye hem de dünyaya örnek olacak çalışmalar ortaya koydu. Bundan sonra da yapacaktır. Konya'daki AGD çalışmalarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bugüne kadar Milli Gençlik çalışmalarında hizmet etmiş kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MİLLİ GÖRÜŞ ÖNDEN ÇEKEN BİR HAREKET
AGD'nin yaz etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Parlak, “Biz de AGD Konya şubesi olarak yaz etkinlikleri çalışmaları yapıyoruz. Şu an 9. yılına girdik. Bundan 9 yıl önce başladığımızda yaş sorunu var, birçok sorunlar var derken şu an Diyanet  ve Milli Eğitim Bakanlığı bu işe sahip çıktı. Merhum Erbakan hocamızın ifadesiyle Milli Görüş önden çeken, arkadan yiten bir harekettir. Şu an biz bakanlık düzeyindeki insanlara bile örnek oluyoruz. Türkiye'nin ve dünyanın kurtuluşunda bu hareket önden çeken ve arkadan yiten bir hareket olacaktır. Şu an merkezde 13, taşra ilçelerde 20 yerde yaz etkinlikleri yapıyoruz. Burada bulunanların kimisinin torunları, kimisinin çocukları var. Neslimizi yetiştirmemiz lazım. Biz gençlere Kur'an ve din eğitim veriyoruz. İnşallah insanlığa faydalı gençler yetiştireceğiz. Tabi buna benzer birçok programlarımız da var” diye konuştu.  
AGD KONYA ÇOK İYİ YERDE
AGD Ankara ve Bolu Bölge Başkanı Yusuf Güneş de, “Malumunuz 12 yıl bu hizmetin köleliğini, hadimliğini yürüttük. Başlarken sıkıntılı başladık. İlk bu buluşmayı yapacağımızda 600 TL'yi bulamamıştık. Ama Allah bize o çalışmayı nasip etti. 10 yıl aralıksız yaptık. Şu an AGD Konya çok iyi yerde. Daha da iyi yerlere gelecek. Genç ve dinamik bir başkanımız var. Kendisinin daha iyi işlere imza atacağına inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalar sonrası katılımcılara Konya pilavı ikram edildi. Mezunların uzun süre sohbet etme ve hasret giderme imkanı bulduğu program Grup Arifhan konseri ile sona erdi.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim