AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, düzenlediği basın toplantısında yarışma konusu ve ödülleri hakkında bilgi verdi.  Güneş, “Canlı ve cansız bütün aleme Hakk’ın sesini duyuran Yüce Peygamberimiz, fani varlığı ile aramızda değildir. Fakat tek örnek ve tek önder olarak her zaman yanımızdadır. Kanunların en doğrusu ve şaşmazı olan Kur’an-ı Kerimle, Küfür saltanatını yıkan O Peygamber ki Hak ve Adaleti her yerde tatbik ederdi. Hak, uğrunda koştuğu, birçok belalara göğüs gerdiği, bu yüzden öz yurdunu bile terk ettiği tek gayesi idi. Zulmü ve haksızlığı hoş görmez, herkesin idaresinin sarsıldığı yerde cesaretle dururdu. Boykotlar, işkence ve alaylar karşısında azmi kırılmadan, cesaretle davasını cihana haykıran tek önder, tek örnek ve tek kahraman yalnız O’dur” dedi.
Yıllardan beri birçok konuda hep gençleri suçlandığını ifade eden Güneş, “Gençlik asi, gençlik sorumsuz, gençlik dağınık, gençlik din iman tanımıyor, gençlik büyük küçük bilmiyor. Gençlik şöyle, gençlik böyle diye hep gençlerden şikayet ediyoruz. Peki, hep gençler mi suçludur? Bütün doğruların eğri, eğrilerin doğru gösterildiği bir cemiyette, suçlu olan hep gençler midir? “Zamane gençliği” deyiverip kendimizi temize çıkarmak mümkün müdür? Gençliğin içine düştüğü buhranın bizi ilgilendiren yönü yok mudur? Herkes kesinlikle bilmelidir ki, eğer karşımızda, kafası aydın, milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yerine, ruh dünyası kararmış inanç ve ilim aşkı yozlaşmış, sevgi ve insanlık çiçekleri solmuş, bir gençlik görüyorsak, esas sorumlusu biziz. Gençlere milli ve dini terbiye veremeyen, onların gönüllerini ulvi gayelerle donatamayan bizleriz” diye konuştu.
Bugün hemen her yerde gençlerin yolunu kesen ve onların ruhlarını silindir gibi ezen, beyinlerine balyoz gibi inen bu sefil düşünce ve manzara karşısında, şaşkın durumda olduklarını da dile getiren Güneş, “ Kime uyacağını ve kimi dinleyeceğini şaşıran, kafaları alt-üst edilen gençlerimiz, haklı olarak diyorlar ki: “Herkes bizden şikayet ediyor. Herkes bizi suçluyor. Söyler misiniz? Şu Meyhane ve Kumarhaneler, şu seviyesiz gazete ve dergiler, şu kalitesiz filmler hep gençlerin eserimidir? Bize istenilen ölçüde dini, milli ve ilmi havayı teneffüs ettirmeyen eğitim sisteminin planlayıcıları, yöneticileri, okutucuları, yine hep gençler midir? Ne ekiliyor ki, Ne biçilmek isteniyor” şeklinde konuştu.  Konuşmasının sonunda yarışma ile ilgili bilgi veren Güneş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Anadolu Gençlik Derneği olarak, gençliğimizin vahşi, zalim kapitalizmin pençesinden kurtarmanın tek yolu, tek Önder Hz. Muhammet (s.a.v.) Hayatını öğrenmek onun yaşantısıyla hayatıyla yaşamak için onu okuyarak öğrenmesi gerekir. Bu vesileyle onun hayatıyla ilgili 250 kişiye ödüllü Siyer-i Nebi yarışması düzenledik. Bu yarışma İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerimiz arasında yapılacak. Yarışma ile ilgili bilgileri derneğimizden öğrenebilirler. 2 Nisan’da okullarda yapılacak olan seçimlerde dereceye giren öğrencileri ödülleri 8 Nisan’da Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan gecede verilecek.”
İbrahim Şahin
Editör: TE Bilişim