Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karatay Temsilciliği, 20 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan Siyer-i Nebi Sınavı için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sınavdaki temel maksadın Peygamber Efendimiz’in hayatını gençlere en iyi şekilde anlatmak ve hafızalarında kalmasını sağlamak olduğunu dile getiren AGD Karatay Temsilcisi Yusuf Özcan, bu amaçla sınavdan önce dönem dönem ilçedeki okulları ziyaret ederek alanında uzman hocalar tarafından Siyer-i Nebi konulu eğitimler verildiğini söyledi. Sınavda derece elde eden öğrencilere de çeşitli ödüllerin verileceğini kaydeden Özcan, “Karatay ilçemiz sınırlarında katılımın en üst seviyede olması için gayret ediyoruz. Bu amaçla sadece ilçe merkezinde değil, taşra mahallelerinde de duyuru ve eğitim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedef kitlemiz olan tüm ortaokullarda Efendimiz’in hayatının okunması konusunda çalışma yapıyoruz” dedi. 

KAYITLAR 31 MART’TA SON BULACAK

Her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen Siyer-i Nebi sınavının bu yıl ‘Ortaokullar Efendimizin İzinde’ sloganıyla gerçekleştirileceğini kaydeden AGD Karatay Temsilcisi Yusuf Özcan, “Sınava ilişkin başvurularımız 11 Şubat 2019 tarihinde başlamıştı. Son başvuru günü ise 31 Mart Pazar’dır. Sınava katılım ücreti kitap ve sınav dahil sadece 5 TL’dir. Sınava girecek öğrencilerimiz başvurularını yaptıklarında kendilerine verilecek olan kitapçıktaki bilgilerden sorumlu tutulacaktır. Kitap dağıtımı Şerafettin Caddesi üzerinde bulunan Anadolu Gençlik Derneği Karatay Temsilciliği’nin yanındaki İstikbal Kitabevi’nden yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenci ve velilerimiz 03323505238 ve 05433631898 numaralı telefonlardan irtibata geçebilirler” dedi. 

SINAV, 20 NİSAN’DA YAPILACAK

Sınavın 20 Nisan tarihinde saat 11:00’de yapılacağını ve sınava girecek olan öğrencilere ayrıca sınav giriş yeriyle ilgili bilgilendirmenin yapılacağını dile getiren Yusuf Özcan, “Siyer-i Nebi sınavımızın sonuçları 5 Mayıs 2019 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarına ilişkin bilgiler kayıt esnasında alınan iletişim adreslerine gönderilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenecek olan törenle ödüller sahiplerine verilecek” ifadelerini kullandı. 

DERECEYE GİRENLERE BÜYÜK ÖDÜLLER VAR

Türkiye genelinde yapılacak olan sınavda ödüllerin hem Türkiye geneli boyutunun hem de Konya boyutunun olduğunu söyleyen Yusuf Özcan, dereceye giren öğrencilere verilecek ödülleri de şöyle açıkladı: “Türkiye geneli sıralamada 1. olana 5 bin TL, 2. olana 4 bin TL, 3. olana 3 bin TL ödül verilecek. Konya genelindeki sıralamada 1. olana 3 bin TL, 2. olana 2 bin TL, 3. olana bin TL, 4. olana yarım altın, 5. olana çeyrek altın ödülü verilecek. Ödüllerimiz bunlarla da sınırlı kalmayacak. Derece yapan öğrencilerime çeşitli ödüller de verilecek.”

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim