Tarihi Konya Bedesten Esnafı Yardımlaşma Derneği tarafından Afrin’e 1200 çift ayakkabı ve 550 takım kıyafet gönderildi. Dernek binası önünde gerçekleşen programa AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram Kaymakamı Resul Çelik, AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Tarihi Konya Bedesten Esnafı Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Dölek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 12 bin çift ayakkabı göndereceklerinin sözünü verdiklerini belirterek bugüne kadar ise 10 bin ayakkabı gönderdiklerini dile getirdi. Kalan kısmın da yakın zamanda gideceğini söyleyen Dölek, “Bedesten Derneği olarak dostlarımızla birlikte kahramanlarımızın moralini yükseltmek ve bölge halkına da milletimizin engin cömertliğini göstermek amacıyla ayakkabı ve kıyafet yardımında bulunmayı arzu ettik” dedi. 

“CUMHURBAŞKANIMIZA VERDİĞİMİZ SÖZ TUTACAĞIZ”

Tarihi Konya Bedesten Esnafı Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Dölek bugüne kadar 10 bin ayakkabı gönderdiklerini ifade ederek, “Aziz milletimizin yiğit kahramanları kanları ve canları pahasına Afrin’de büyük bir zafere imza attılar. Bu zafer kuru bir dava uğruna kazanılmış bir zafer değil elbette. Bu zafer dünyaya adalet götürmenin zaferidir. Bu zafer mazluma sahip çıkmanın zaferidir. Çağları aşan, tarihe altın harflerle yazılan tüm zaferlerimizde olduğu gibi Afrin’de de tüm dünya Kahraman Mehmetçiğimizin savaşta dahi kılı kırk yaran mücadelesine şahit oldu. Bu hakikati görmek için sadece iki fotoğrafa bakmak yeterlidir. Bu zaferi gölgelemek isteyenler, bir Doğu Guta’nın fotoğrafına bir de Arin’in. Çok şükür devletimiz o kadar güçlü ki hiçbir yardıma ihtiyaç duymuyor. Ancak bizler küçük birer hediye babında Mehmetçiğimizin yanında olmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a verdiğimiz sözümüz var. Biz 12 bin ayakkabı sözü verdik. Bugün 1200 çift ayakkabıyı buradan yolluyoruz. Böylece bugüne kadar gönderdiğimiz ayakkabı sayısı 10 bini bulacak. İnşallah yakın zamanda toplam sayıyı 12 bine tamamlayacağız. Ayrıca çorbada tuzumuzun olması amacıyla bölge halkı için 550 takım çocuk ve kadın kıyafeti gönderiyoruz” diye konuştu. 

“BU BİR MİLLİ DUYARLILIKTIR”

Yardımda emeği geçenlere teşekkür eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı sözlerine şu şekilde devam etti: “Tarih kolay yazılmıyor. Ağır bedeller ödeniyor. Yaşadığımız çağa baktığımız zaman maalesef insanlık ölüyor. Özellikle son dönemde Suriye’de, onca masum insanı, kucaktaki yavruları dünyanın gözünün içine baka baka öldürdüler. Bir tarafta kimyasal silah kullandılar. Türkiye ise şunu haykırıyor; Dünya’ya huzur getirmek adına elinden gelen mücadeleyi veriyor. Milletimize tek yumruk olduğu için teşekkür ediyoruz. Bu ülkenin geleceği adına, dünyanın geleceği adına mücadele veriyoruz. Bu birilerini rahatsız edebilir ama tarih onları da not ediyor. Değerli Abdullah Dölek ekibi ile beraber güzel bir geleneği yürütüyor. Tüm maddi ve manevi olarak desteğini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun. Bu bir milli duyarlılıktır. Tarih boyunca bu millet kimseye boyun eğmedi bugünde dimdik ayakta duruyor hamdolsun” 

“TÜRK MİLLETİNİN EN İYİ BİLİNEN ÖZELLİĞİ YARDIMSEVERLİKTİR”

Meram Kaymakamı Resul Çelik ise Türk Milletinin yardımseverliği ve misafirperverliği ile tanındığını ifade ederek, “Biz Türk milleti olarak dünyada iki özelliğimiz ile tanınır ve biliniriz. Bunlardan birisi misafirperverliğimizdir. Diğeri de yardımseverliğimizdir. Bugün insanlığın yüz karası olayların yaşandığı bu coğrafyada, yardıma muhtaç insanlara kucaklarını açan, onları kendi hanelerimizde ağırlayan yine Türk milletidir. 3,5 milyon Suriyeliyi bugün kendi ülkemizde, mahallemizde ve evimizde ağırlıyoruz. Dünya coğrafyasının neresinde olursa olsun din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin yardım eden bir milletiz. Konya’da da bugün bunun çok güzel bir örneğini görmekteyiz” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim