Adalet Sen Konya Şube Başkanı İlyas Oğuz, sendika üyesi avukatların katılımıyla Konya Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, önceki gün Konya 8. İcra Müdürlüğü’nde İcra Memuru olarak görev yapan Gülsün Dilek Cihan ile avukat katibi Ayşe Yavuz’a yapılan saldırıyı kınadı.

Özel bir inşaat firması sahibinin iş yerine borcundan dolayı icra işlemi için gidildiğini, burada borçlu şirket sahibinin iş yerinde icra işlemi yaptırmak istemeyerek belindeki silahı çıkartıp ateş etmesi sonucu yerden seken kurşunun Gülsüm Dilek Cihan ile Ayşe Yavuz’un yaralanmasına neden olduğunu dile getiren İlyas Oğuz, “İcra memuru arkadaşımızın elim hadiseyi hafif bir sıyrık ile atlatmış olması tek tesellimizdir. Ancak avukat katibi arkadaşımızın durumu daha ağır olup bizi derinden yaralamıştır. Her iki arkadaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah’tan şifa vermesini temenni ediyoruz. Bu yaşanan olay ne ilk ne de son olaydır. Öncesinde de birçok kez icra memuru, avukat, avukat katibi ve zabıt katibi arkadaşımız saldırıya, hakaretlere ve tehditlere maruz kalmıştır. Öncelikle bilinmesini isteriz ki icra memurları da tüm kamu görevlileri gibi devletinin hizmekarıdır. İşini kanunlar çerçevesinde yapılan görevlendirme ile ifa etmektedir. Yapılan işlemler esnasında konunun kişiselleştirilerek icra memurlarına yüklenmesi son derece yanlıştır. Uygulamadaki eksiklikler ve ihmaller bu ve buna benzer sonuçları doğurmaktadır. Bireysel silahlanmanın bu denli arttığı bir dönemde icra memurlarının kendini koruyabileceği ya da suçlu tarafı caydırabileceği bir done elinde bulunmamaktadır. Emniyet güçlerinin yoğun mesaisi de her icra işleminin polis eşliğinde yapılmasını imkansız kılmaktadır. Bir şoförün, bir icra katibinin, bir avukat veya yardımcısının; yılladır deyim yerindeyse içi timsahlarla dolu bir alana bırakılarak, görevlerini, tam, eksiksiz, korkmadan ve hukuka uygun bir şekilde yapmaları beklenmektedir” dedi.

İcra memurları ve katiplerin polis gibi, asker gibi devletin birer memuru olduklarını hatırlatan Adalet Sen Konya Şube Başkanı İlyas Oğuz, “Yapılan bu salıdırıda; icra memuruna, avukata, katibine değil bizzat kanuna ve düzene kurşun sıkılmıştır. Bu kanunn ve düzenin sağlayıcıları kamu görevlileri işlerini kanunlar çerçevesinde zor şartlarda yerine getirmektedirler. İcra memurlarının güvenli bir şekilde görevlerini yerine getirmesinin temini elzemdir. Bu konuda Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ve Emniyet Birimleri’nin somut ve önleyici adımlar atmasını bir an önce talep ediyor, bekliyor ve istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim