İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Konya'da partilileriyle buluştu. Kılıçarslan Kent Meydanı’nda gerçekleştiren mitinge İyi Parti İl Başkanı Mustafa İnci, İyi Parti Milletvekili Adayları ve partililer katıldı. 

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, "İYİ Parti millete güvenerek kuruldu. Henüz 7 aylık bir partiyiz ve bugün itibariyle 66 ili gezmiş olacağız" dedi. 

Akşener, “Bu meydanda Cumhurbaşkanı diye bağıranların çoğu kadınlar. Kadın bir şeye karar vermişse gereğini yapar. İstiklal mücadelesinde de böyle. Kadınlarımız böyle yüksek bir ses veriyorsa bu iş olmuş demektir. Dediniz ki çık öne yürü arkanızdan geliyoruz. Önce kadınlarım sonra geçler. İYİ Parti millete güvenerek kuruldu. Henüz 7 aylık bir partiyiz ve bugün itibariyle 66 ili gezmiş olacağız. Demem o ki çalış dediniz çalıştık. Partiyi kur dediniz kurduk. Cumhurbaşkanlığına aday ol dediniz oldum. Ben yüz bin imza ile aday olacağım dedim. Herkes bana dedi ki  boş ver enerjini seçime harca. İmzaya uğraşma. Ama milletime güvendim. Konyalıya güvendim. Kadınlara ve gençlere güvendim. Erkek arkadaşlarımıza güvendim ve yola çıktım. Allah bin kere razı olsun. 4 saate 100 imzayı bana verdiniz ve milletin adayı olarak, milletimin adayı olarak cumhurbaşkanlığına aday oldum.  Bugün 24 Haziran için  meydan meydan, şehir şehir gezmeye başladık. Cumhurbaşkanı adayların hepsine  başarılar diliyorum. Gönül isterdi ki OHAL olmasın. Gönül isterdi ki tehditler olmasın. Gönül isterdi ki eşit şartlarda yarışalım. Gençlerimize, işsiz gençlerimize vatandaşlık maaşı bağlayacağız. İş bulana kadar istihdam oluşturana kadar vereceğiz bu parayı. Cenab-ı Hakk'a sözüm olsun, bu ülkede adaleti, hukuku sağlayacağız. Bu devletin açını doyurmasını görev bileceğiz. Türkiye ekonomisinin güvene ihtiyacı var, ciddiyete, ehil kadrolara ihtiyacı var. Konya 5 yılda 800 milyon dolarlık buğday ithal etmiş. Peki ne oldu çiftçi toprağa küstü. Çiftçiden dosya parası alınmayacak” dedi.

5 YIL İÇİNDE ÜRETEN MUTLU BİR ÜLKE HALİNE GETİRECEĞİM

"Ülkeyi 5 yıl içinde üreten mutlu bir ülke haline getirmeyi Allah’ın huzurunda sizlere söz veriyorum" diyen Akşener, “Rüşveti yok edeceğim, uyuşturucu kaçakçıları ile savaşacağım. Allah’ın izni ile Suriyeli kardeşlerimizi evlerine güvenli bir şekilde göndermeyi görev bileceğim. Bu ülkeyi 5 yıl içinde üreten, mutlu bir ülke haline getirmeyi Allah’ın huzurunda sizlere söz veriyorum. Türkiye'nin kaynakları yeterlidir. Yeter ki Türkiye'de yolsuzluğu, rüşveti ve adam kayırmayı ortadan kaldıralım” dedi.

25 HAZİRAN SABAHINDAN İTİBAREN TÜRKİYE’YE YATIRIM AKACAK

Akşener, ekonominin iyileşmesi için çalışmalar yapmayı planladıklarına işaret ederek, "Şimdi Türkiye ekonomisinin güvene, ciddiyete, ehil, liyakatlı kadrolara ihtiyacı var. Allah nasip ettiğinde, inşallah 25 Haziran sabahından itibaren göreceksiniz Türkiye’ye yatırım akacak, doların ateşi düşecek, sanayici nefes alacak. Komşularımızla ilişkilerimizi düzelteceğiz. Komşularımızla ticaretimiz yeniden gelişecek, karşılıklı yatırımlarımız yeniden gelişecek" ifadelerini kullandı. 

Seçim vaadlerini de anlatan Akşener, partisinin Konya milletvekili adaylarını tanıttı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim