İlçeye okumak için yeni gelen öğrencilere 40 Kardeş Eğitim ve Kültür gezileri kapsamında Çumra anlatılarak bir gezi düzenlendi. Program Çumra Sultan Abdülhamid Han Bilgehanesinde düzenlenen sabah kahvaltısıyla başladı ardından Çatalhöyük ve Obruk gezileri düzenlendi.  Çumra Sultan Abdülhamid Han Bilgehanesinde düzenlenen programa Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz, Ak Parti Konya İl Başkanı Muhammet Sait Çelik, Çumra Gençlik Kolları başkanı Arif Ünlerşen ve İlçeye yeni gelen öğrenciler katıldı. 

Program İlk olarak Çumra gençlik kolları başkanı Arif Ünlerşen’in konuşmasıyla başladı. Ünlerşen konuşmasında İlçeye ilk kez gelen öğrencilere Çumra’nın tarihinin çok eskilere dayandığını ve sizlerin de bu tarihi yakından tanımanız için bu programı düzenledik dedi. 

Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Sait Çelik ise öncelikle bu programın düzenlenmesinde ve gençliğe verdiği önem için Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz’a teşekkür etti ve ülke gündemine değinerek gençliğin öneminden bahsetti. 

Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz,  9 bin yıllık şehir olan Çatalhöyük Şehri Çumra’ya hoş geldiniz diyerek söze başlayan Başkan Oğuz;  İlçeye ve gençliğe yönelik yatırımları İlçeye ilk kez gelen öğrencilerle paylaştı aileleriniz sizleri bizlere emanet ederek buraya okumaya gönderiyorlar bizlerde sizler için en iyi ortamları hazırlamaya devam ediyoruz. Ama buradan ayrılırken Çumra’yı  ve tarihini öğrenemeden gitmeyin diye 3 yıldır bu programı düzenliyoruz. 2 yıl gibi bir süreyle burada beraber olacağız her zaman yanınızdayız inşallah hayırla anarak güzel günler geçirerek buradan ayrılırsınız dedi. 

40 Kardeş Eğitim ve Kültür Gezileri kapsamında düzenlenen program sabah kahvaltısından sonra Çatalhöyük, Obruk ve Karamanoğlu İbrahim bey camisinin ziyaretiyle son buldu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim