1938 yılından bugüne kadar devam eden ve geleneksel lezzetler sunan Hacı Şerif, büyümeye devam ediyor. Tüm Türkiye’de şubeleşmeye giden Hacı Şerif’in Konya’daki ilk şubesi de dualarla açıldı. Nalçacı Caddesinde gerçekleştirilen açılışa Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Konya Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya ekonomisine yeni işyerlerinin kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, Hacı Şerif Selçuklu şubesinin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.Lokumdan çikolataya, dondurmalı irmik helvasından tatlı çeşitlerine kadar birçok ürünü vatandaşa sunan Hacı Şerif Selçuklu şubesinin işletme sahibi Şeyda Gören, "Konya'ya farklı lezzetleri itinayla hazırlayıp sunuyoruz Halkımıza kaliteli hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni şubemizin Konya'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KÖKLÜ BİR GEÇMİŞİ VAR

Hacı Şerif Frençayzing KoordinatörüSerhat Karakaşlı da yaptığı özel açıklamada, Hacı Şerif’in oldukça köklü bir firma olduğuna dikkat çekti. Şuanda Türkiye genelinde 52 şubeleri olduğunu belirten Karakaşlı, “Konya’daki şubemiz 52. Şubemiz. Konya’da ilk şubemizi açtık, daha da büyümek istiyoruz. Konya’da hedefimiz ilçelerle birlikte 6 şube. Türkiye’deki hedefimiz ise 100 şube. 2022 yılı sonuna kadar 100 şubeyi hedefliyoruz. Hacı Şerif 1938’de Mehmet Teyfik tarafından kurulan, oğlu Hacı Şerif tarafından devam ettirilen şuanda da Hacı Şerif’in oğulları Mithat ve Necip Helvacı, torunu Yunus Helvacı olmak üzere 4. Kuşağa geçen 80 yıllık Denizli’nin bir firması” diye konuştu.

400 ÇEŞİT ÜRÜN ÜRETİLİYOR

Ürettikleri ürünler hakkında da bilgi veren Karakaşlı şu bilgileri verdi, “Şuanda yaklaşık 400 çeşit ürün üretiyoruz. Ürünler tamamen bize ait. 80 çeşit lokum, 80 çeşit çikolata üretiyoruz. Meyve tatlıları grubu yani Osmanlı tatlıları dediğimiz; patlıcan tatlısı, ceviz tatlısı, Şam tatlısı bunları üretiyoruz. Ama en ünlü ürünümüz ve bizim Türkiye’de büyümemize neden olan ürünümüz dondurmalı irmik helvası. Şuanda tüm şubelerimizde en hızlı sattığımız ürünümüz dondurmalı irmik helvasıdır.”

GELENEKSEL TATLAR SUNUYORUZ

Konya’da açılan şubenin detaylarını paylaşan Karakaşlı, “Konya’daki şubemizi biz fizibilite yapacak açtık. Bu cadde gelişime açık bir cadde ve 50 metrekare üzerine şubeler açıyoruz. Burası 130 metrekare toplam kullanılabilir alan 110 metrekare. Burada 300 çeşit ürün satılıyor. Konsept tamamen bizim mimarımız tarafından yapıldı. Konseptimiz 1900’lü yıllarda olan maun kaplamalı mobilyalar, hamam taşı mermeri gibi kullanımlar mevcut. Eskilerden gelen bir mimari anlayışımız var. Zaten geleneksel bir anlayışımız var. Mimarimiz de geleneksel tatlarımız da geleneksel” ifadelerini kullandı. Yapılan dualarla açılan Hacı Şerif, vatandaşlardan tam not aldı.

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim