Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya Şube Başkan ve üyelerinin katıldığı açık hava basın toplantısında Her Şart Altında Mehmetçikle Beraberiz mesajı verilirken, Afrin deki Mehmetçik ve tüm şehitler için hep birlikte  dua edildi. Kamu-Sen Konya il temciliği ve konfederasyon bağlı sendikaların Zafer Meydanı camlı köşk önünde Afrin’deki Zeytin Dalı harekâtına destek vermek amacıyla bir araya geldi. Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsamettin Şenel, "Yüzyıllardan beri Doğu’nun kaynaklarına göz diken emperyalistlerin hedef tahtasındaki ülkemiz, bir büyük saldırı ile daha karşı karşıyadır. Yaklaşık 30 yıldır, yavaş yavaş, merhale merhale yurdumuzu kuşatan şer güçler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri yoluyla Türk milletini yıpratmak, zayıflatmak, son darbe ile yok etmek ve tarih sahnesinden silmek üzere ortaya koydukları planlarını devreye sokmuşlardır.

Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmıştır. Bundan yüzyıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz bir varoluş mücadelesi ile karşı karşıyadır" dedi. 

"Yakın coğrafyamızda olup bitenlere bu gözle baktığımızda, asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olduğunu görmek çok da zor değildir" diyen Şenel, şunları kaydetti: "Kahraman Mehmetçiğimizin Afrin’de yürüttüğü bu harekât, Türk milleti üzerinden İslam’ı boğma amacındaki alçaklara karşı yapılan bir huruç harekâtıdır. Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı’nda Yunan kisvesi altında yedi düvelle savaştıysak bugün de YPG/PKK kılığına girmiş, yanı başımıza çöreklenmiş ve boğazımıza sarılmak için fırsat kollayan kahpe emperyalist güçlerle savaşmaktayız. Bu nedenle Sakarya, Dumlupınar, İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa, El Bab, Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil de aynıdır. Bugün Mehmetçik cephede, Türk milletinin kaderini yeniden yazmakta, bu topraklar üzerinde yeşerecek fidanlar için gövdelerini Amerikan roketlerine, Alman anti tank füzelerine, Fransız mayınlarına siper etmektedir. Teröristlerin ellerindeki silahlara baktığımızda, düşmanın kim olduğunu görüyoruz. Şundan eminiz ki, Allah’ın izni ile biz bu oyunu bozacak, bu kuşatmayı yaracak, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya, ensemizde boza pişirmeye, bizlere bedel ödetmeye çalışanlara hadlerini bildireceğiz. Hepimiz birer Mehmetçiğiz, birer askeriz; bütün hainlere, yedi düvele yeteriz. Birkaç çapulcuyu maşa olarak kullanıp, Türk’e diz çöktüreceklerini sananlar bilsin ki, her bir askerimizin sinesinde 80 milyon yürek atıyor. Türk askerinin ayak sesleri, dünyanın dört bucağında düşmanın uykusunu kaçırıyor,

Bizim mahallemizde Türk’e rağmen, Türk’e karşı oyun kurmaya kalkanlar bilsinler ki, bizim vatanımızın sınırları masa başında cetvellerle değil, cephede kanla çizilir. Sanılmasın ki, Türk Ordusu yalnızca silâhaltındaki askerlerimizden ibarettir. Ordu- millet derler bize, 80 milyon askerimiz var. Büyük yürüyüş başladı. Türk milleti bugün 80 milyon tek yürek, tek bilek kahraman Mehmetçikle birlikte Afrin’e yürümeye hazırdır. Biz, askeriyle, milletiyle bir ve bütün olarak Devletimizin ve devlet büyüklerimizin yanında, alacakları her kararın sonuna kadar arkasındayız. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 400 bin üyemizle, duamızla, varlığımızla, ruhumuzla ve bütün benliğimizle askerimizin yanındayız. Bu yolda yurdu yaşatmak için can veren, gelmiş geçmiş bütün kahramanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz."

HABER MERKEZİ 

FOTO ALTI: Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya Şube Başkan ve üyeleri Her Şart Altında Mehmetçikle Beraberiz mesajı verdi. 

Bozkurt'tan skandal ifade: ÖSO El Kaide artığı

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Afrin'in terör örgütlerinden temizlenmesi amacıyla yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerine destek veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) için "El Kaide arttığı" benzetmesinde bulundu. Bozkurt, CHP Parti Meclisi'ne seçilen Bülent Ecevit Tatlıdil'in CHP Ereğli İlçe Başkanlığı görevini Veysel Gönülal'a devir teslim törenine katıldı.  Törende konuşan Bozkurt, Suriye'deki gelişmelere değinerek, "Türkiye, bir an önce Rusya, Irak, İran ve Suriye'nin meşru hükümeti Esed hükümeti ile anlaşarak, Ortadoğu'daki emperyalist plana karşı, mutlaka antiemperyalist bir duruş sergileyebilmelidir" diye konuştu. Bozkurt, şunları söyledi: "Belli bir mezhepçi kafayla hala Esed ile görüşmemek ve ÖSO denilen El Kaide artığı birtakım adamlarla, sırf harekata meşruiyet kazandırmak için bir arada yürümek maalesef hiç akılcı işler değil. Ondan sonra lafa gelince 'Çanakkale'de Mardinli ile Konyalı koyun koyuna yatıyormuş, Kurtuluş Savaşı'nı biz Kürtlerle birlikte vermişiz'. Kürtler bizim düşmanımız mı? Yok böyle bir şey. Türkiye'nin her yerinde beraber yaşıyoruz." CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, geçen yıl 16 Nisan'daki referanduma ilişkin bir televizyon programındaki "Diyelim ki 'Evet' çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye, Sakarya'ya, Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz." şeklindeki sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatılmıştı.

AA 

Editör: TE Bilişim