Selçuklu Belediyesi “Daha yaşanabilir bir Selçuklu” anlayışıyla ilçede yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. İlçede başarıyla yürütülen fiziki yatırımların yanından Selçuklu Belediyesi, sosyal belediyecilikte de örnek çalışmalara imza atmış durumda. İlçenin sosyal hayatına katkı sağlamak adına önemli yatırımlara imza atan Selçuklu Belediyesi, bu yatırımları gerçekleştirirken 7’den 70’e tüm vatandaşların hizmet alabilmesini sağlamak adına planlamalar yapıyor. Bu doğrultuda kütüphaneler, spor merkezleri, emekliler lokalleri gibi önemli yatırımlara imza atan Selçuklu Belediyesi, ilçenin her alanda gelişmesine katkı sağlıyor. 

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN 58 KÜTÜPHANE

Tarih ve kültür şehri Konya, okuma oranlarında ilk sıralarda yer alıyor. Kitaba ulaşılabilirliği artırmak, okumaya teşvik etmek için Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı kütüphane yatırımları, hiç kuşkusuz okuma oranlarına olumlu katkı sağlamış durumda. Kütüphanesi olmayan okullar olmak üzere ilçeye bugüne kadar 58 kütüphane kazandıran Selçuklu Belediyesi, bu kütüphanelerin 29’unu 2017 yılında kazandırdı. Selçuklu Belediyesi’nin de ilçeye kazandırdığı bu kütüphanelerde toplam 365 binden fazla kitap bulunuyor. 98 binden fazla üyeye sahip olan kütüphanelerde yaklaşık 700 bin kitap hareketi yaşanmış durumda. 

EMEKLİLER HOŞÇA VAKİT GEÇİRİYOR

7’den 70’e herkese hizmet etme anlayışıyla yola çıkan Selçuklu Belediyesi, yaşlıları da düşünüyor. Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına kazandırılan lokaller, nezih ortamıyla emeklilerin vazgeçilmez mekanları arasından yer alıyor. Emeklilerin sosyal hayatını zenginleştiren ve birlikte hoşça vakit geçirmelerini sağlayan 9 emekli lokalinden yaklaşık 13 bin emekli faydalanıyor.

SPORA VE SPORCUYA DESTEK

Selçuklu Belediyesi sportif faaliyetlere de verdiği desteklerle göz dolduruyor. Birçok spor yatırımlarına imza atan Selçuklu Belediyesi, ilçeden önemli sporcuların da yetişmesini sağlıyor. Selçuklu, Türkiye’nin örnek alınacak amatör spor kulübü olarak hizmet verirken, 68 tesiste, 20 branşta, yaklaşık 30 bin sporcuya hizmet veriliyor. Yine Selçuklu Belediyesi 42 suni çim saha ve 500’den fazla oyun-fitness alanı ile ilçeyi spor merkezi haline getirdi. Spora yaptığı yatırım ve desteklerin meyvesini ise Selçuklu, milli takımlara gönderdiği sporcularla alıyor. Selçuklu Belediyesi  8 yılda spora 83 milyondan fazla yatırım yaptı, 50 bine yakın çocuk bu yatırım ve destekler sayesinde sporla tanıştı. Yeni dönemde de spor yatırımlarını sürdürecek olan Selçuklu Belediyesi, Sporda Değerler Eğitimi, Spor Alt Yapı Merkezi, Hami Projesi, Sporcu Seçme Merkezi gibi projelerle spora yeni soluk getirecek. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim