Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Konya’da tekerlekli sandalye ve akülü aracı olmayan engelli vatandaşların kalmaması için çalışan dernek yöneticileri vatandaşlardan tam not alıyor.  

7 YILDIR ÇALIŞMLARIMIZA ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ 

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Gönül Gözü Derneği Başkanı Devriş Ahmet Şahin, Milli Hassasiyet ve Toplumsal Bilinç çizgisinde 7 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak 7 yıldan beri Konya’da başta engelliler başta olmak üzere toplumsal ve kültürel alanda çeşitli faaliyetler yapmaktayız. Milli hassasiyet ve toplumsal bilinç sloganıyla çıktığımız bu yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dernek olarak  başta engelliler, huzurevi sakinleri, şehit aileleri ve gazilere yönelik çalışmalar olmak üzere toplumsal ve kültürel alanda birçok etkinliğe imza attık, atmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

ENGELLERİ KALDIRARAK ENGELLİLERE UMUT OLUYORLAR 

Gönül Gözü Derneği olarak çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Şahin, “Bir Engel de Sen Kaldır kampanyası ile Konya merkez ve taşra ilçelerinde 400 e yakın ihtiyaç sahibine tekerlekli ve akülü sandalye hediye ettik. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Dernek olarak genelde Konya’nın ilçelerinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yunak, Çeltik, Akşehir ve Ilgın başta olmak üzere 31 ilçede engelli kardeşlerimize ulaşıyoruz. Dernek olarak şahsen engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını bizler tespit ediyoruz. Büyükşehir Yasası ile ilçelerdeki yolların asfaltlanması, kilitli taş döşemeleri ile tekerlekli sandalye ulaştırdığımız vatandaşlarımız rahatlıkla sosyal hayatlarına devam ediyorlar. İnşallah dernek olarak yakın zamanda projemiz olan Engelsiz Konya Projesini Konyalı hemşerilerimize ve siyasetçilerimize, belediye başkanlarımıza ve basınımıza açıklayacağız. Dernek olarak hedefimiz Konya’nın 31 ilçesini ve o ilçelerde bulunan mahallelerin tamamını gezmek. Dernek olarak önemli gün haftalarda, milli ve dini bayramlarda çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriyoruz.  Bu tür etkinliklerimizi gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.  Tüm Konyalı vatandaşlarımızı derneğimize, çalışmalarımıza ve etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim