Muhammet Balta, Adnan Menderes Mahallesi'ndekiYalova Çevre İl Müdürlüğü hizmet binasının temel atma töreninde yaptığıkonuşmada, kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek, şunlarıkaydetti:

''Türkiye'de 20 milyon konut stokumuz var.Bunun yaklaşık 6,5-7 milyonu güvenli değil. Deprem olmadan insanlarımızıgüvenli sağlıklı ortamlarda yaşatmak için devlet olarak önlem almamız lazım.Türkiye'de 500 bin konut yaparak çalıştığı kurumu ve ismini markalaştırmış, bukonuda uzman büyüklerimiz arasında Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar var. Onunöncülüğünde, önderliğinde Türkiye'de yaklaşık 6,5-7 milyon konut 20 yıliçerisinde yıkılıp sağlam, güvenli ve çevreye de duyarlı binalar yapılarakinsanlarımızın hizmetine sunulacaktır.'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ınkentsel dönüşüm konusunda kararlı olduğunu dile getiren Balta, ''Van Depremi'ndensonra Sayın Başbakanımızın 'Siyasi hayatımıza mal olsa dahi bunları yapacağız'söylemi ve bu işin arkasında bizlere çok büyük destek vermesi, bizim şevkimizi,heyecanımızı artırmaktadır. Sadece bizim bakanlığımızın yapacağı çalışmalarlabaşarıya ulaşılmaz. Toplumsal olarak bu olaya duyarlı olunması lazım'' diyekonuştu. Balta, ardından Yalova Valisi Esengül Civelek ve AK Parti İl BaşkanıMustafa Pehlivan ile hizmet binasının temeline ilk betonu attı.

Yapımına başlanan hizmet binasının 2 bin 640metre kare arsa üzerinde, 3 katlı ve toplam 2 bin 500 metre kare kapalı alanasahip olacağı bildirildi. 2 milyon 47 bin TL bedele sahip olan binanın 24Haziran 2013'e kadar bitirilmesi hedefleniyor.

AA


Editör: TE Bilişim