Konya İl Müftü Yardımcısı Dr. Hamza Küçük, yapımı devam eden camiler hakkında bilgiler verdi. Küçük, şuan Konya'da yapımı devam toplam 69 caminin olduğunu belirterek, Konya'daki toplam camii sayısının 3 bin 143 olduğunu ifade etti. 

Camiler hakkında genel bir bilgi veren İl Müftü Yardımcısı Hamza Küçük, şunları söyledi: 

"Camiler; ibadet etme, Allah'ı anma, eğitim-öğretim, birlik ve dirlik, huzur ve sükûn mekânlarıdır. Bu itibarla dinimiz; camilere büyük önem vermiştir Yüce Rabbimiz, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır: "Şüphesiz mescitler, Allah'ındır O halde, Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk etmeyin"[Cin, 18] "Ey Âdemoğulları! Her mescide gittiğinizde güzel elbiselerinizi giyinin "[A'raf, 31) Ayet-i kerimelerden de anlaşılacağı üzere, İslam'da camilerin önemli bir yeri vardır. Allah'ın evi kabul edilen camiler, İslâm'ın alâmeti sayılmıştır. Camiler, bulunduğu yerin halkının Müslüman olduğunu gösterir. Sevgili Peygamberimiz, yeryüzünde Allah'a en sevimli yerlerin camiler olduğunu bildirmiştir. Öyle ise camilere gelişigüzel değil, en güzel elbiseler giyilerek girilmelidir. Camileri kirletecek, havasını bozacak ve cemaati rahatsız edecek davranışlardan sakını! Yüce Allah, caminin önemini Kur'an'da şöyle bildiriyor: "Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazlarını dosdoğru kılan, zekâtlarını veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte, doğru yola erenlerden olmaları umulanlar bunlardır"[Tevbe, 17) Sevgili Peygamberimiz (as) ise: "Kim Allah rızası için bir mescit yaptırırsa, Allah da bunun karşılığında ona cennette bir köşk ihsan eder" buyurmuştur. Cami ve mescitler, aynı zamanda insanlara helal ve haramın, güzel ahlakın, doğruluk ve dürüstlüğün öğretildiği, sevgi saygı ve kardeşlik ruhunun işlendiği mukaddes mekânlardır. Şehitlik ve gazilik mertebesinin yüceliği, vatan savunmasının önemi, iffet ve namusu korumanın onuru gibi birçok dini ve milli şuurun insanlarımıza verildiği ilim ve irfan yuvalarıdır. Camiler, bulundukları yörenin sosyal hizmet ve ilişkilerinde, devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan birer kandil gibidirler."

Konya'da inşaat halinde olan 69 caminin listesi ise şöyle: 

Ahırlı Müftülüğü: Akkise Mahallesi Kurtlar Camii, Fatma Hatun Camii (İ.H.L. Tatbikat Camii)

Akşehir Müftülüğü: Yunus Emre Camii

Çumra Müftülüğü: Ürünlü Mahallesi Camii, Üçhüyük Mahallesi Eski Camii

Ereğli Müftülüğü: Pınarözü Mahallesi Camii

Hüyük Müftülüğü: Merkez Bahçelievler Camii, İmrenler Mahallesi TOKİ Camii

Ilgın Müftülüğü: Harmanyazı Yeni Camii, Şeker Evleri Camii

Karapınar Müftülüğü: İmamı Gazali Camii

Karatay Müftülüğü: Gufrani Camii, Küçükkumköprü Menzil Camii, Boyalı Hoca Camii, Musa Topbaş Camii, İstiklal Mahallesi Camii, Tezeller Camii, İsmil Mahallesi Takva Camii, Keykubat Sanayi Camii, Nalıncı Kardeşler Camii, Büyüksinan Camii, Elaksa Camii, 

Kulu Müftülüğü: Merkez Yeşil Camii, Dinek Mahallesi Camii, 

Meram Müftülüğü: Gurbe-i Cedid Camii, Abdülhamit Camii, Aziz Mahmut Hüdai Camii, Botsa Güneyharmanlar Camii, Ömer Kirazoğlu Camii, Yaşar Ali Camii, Mescidi Aksa Camii, Hz. Mevlana Camii, Gülbahçe Büyük Camii, 

Seydişehir Müftülüğü: Şaban Cengiz Camii,

Selçuklu Müftülüğü: İbrahim Hakkı Konyalı Camii, Bosna Hersek Ulu Camii, Bastonlu Camii, Ensar Camii, Tepekent Mahallesi Mevlana Selahattin Camii, Sızma Mahallesi Şehit Muhammed Aygör Camii, Parsana Mustafa Koyuncu Camii, Sancaktepe Helvacı Hacı Yusuf Camii, Sulutas Mahallesi Hz. Ali Camii, Sarayköy İmamı Azam Camii, İtisam Camii, Gülistan Parseller Camii, Tahir Büyükkörükçü Hoca Camii, Akpınar Mahallesi Korugüneyi Camii, Hanaybaşı Sadıklar Camii, Buhara Mahallesi Kurtuba Camii, Yeşilkaya Kardeşler Camii, Hanaybaşı Alemder Camii, Fatih Sultan Mehmet Han Camii, Hz.Eyyüp Camii, Tevhid Camii, Mustafa Adile Kağnıcı Camii, Hocacihan Gençlik Camii, Hz.Ebubekir Camii, Özlem Camii, Hz. Ömer Camii, Kibrit Camii, Büyükkapcı Camii, Veysel Karani Camii, Hacı Kaymak Camii, Hatice Hatun Camii, Saray Barbaros Camii, Ahmediye Camii. 

Taşkent Müftülüğü: Balcılar Mahallesi Bilali Habeşi Camii

Yunak Müftülüğü: Merkez Fatih Camii

HASİB MUTLU