Edinilen bilgiye göre, dün saat 10.00 sıralarındakendisini Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden komiser Mustafa diye tanıtan birkişi, ev telefonundan aradığı Mehmet Korkmaz’a (59), bankadaki paralarınınbaşkaları tarafından çekildiğini söyleyerek, bu kişilerin yakalanması içinverecekleri hesaba 10 bin TL yatırmasını istedi. Telefondaki kişileri parasınınolmadığını söyleyen Mehmet Korkmaz, şahıslar kredi çekmesini söyledi. Bununüzerine bankadan 10 bin TL kredi çeken Mehmet Korkmaz, şahısların istediği birbankanın ATM’sine giderek paranın 5 bin TL’sini verilen hesaba yatırdı. MehmetKorkmaz, kalan parayı da yatırmak istediği sırada konuşmalarını duyan bir çocuktarafından dolandırıldığı konusunda uyarılınca geri kalan parayı yatırmadı.Telefondakilerle tartışan Mehmet Korkmaz, polise gideceğini söyleyerek telefonukapadı.

TELEFONU 8 SAAT 40 DAKİKA MEŞGUL EDİLDİ

Yaşadığı olayı anlatan Mehmet Korkmaz, “Kendisinibaşkomiser diye tanıtan Mustafa adındaki kişi, bana hangi bankayla çalıştığımısordu. Ben de çalıştığım bankayı söyledim. Daha sonra telefonu savcı MuammerTokgöz olduğunu söyleyen bir kişi aldı. Bana Mustafa Bey ne diyorsasöylediklerini yap dedi. O kişi de telefonu tekrar alarak bandaki paralarımıbaşkalarının çektiğini söyleyip, verdikleri banka numarasına 10 bin TLyatırmamı söyledi. Ben de paramın olmadığını söyledim. O zaman bankadan krediçekmemi söylediler. Bu arada kafam çok karışmıştı. Telefonla başkalarını aramakistememe rağmen çevirdiğim numaralarda hep aynı kişi çıkıyordu. Telefonumu tam8 saat 40 dakika meşgul ettiler” dedi.

KONUŞMALARI DUYAN ÇOCUK UYARDI

Bankaya acele gitmesi yönünde kendisine baskıyapıldığını ifade eden Mehmet Korkmaz, “Bankaya gittim ve 10 bin TL krediçektim. Sonra telefondakiler parayı ATM’den göndermemi istediler. Ben ATM’denpara göndermeyi beceremem dedim. O da sen oraya var telefonda nasılgönderileceğini sana izah ederiz dedi. Onların tarifine göre 5 bin TL’yiverilen hesap numarasına yatırdım. Bana telefonda tekrar aynı numaraya kalanparayı da yatırmanı söyledi. O anda ATM’de işi olan bir çocuk konuşmalarınıdinlemiş olacak ki, ‘Bana amaca seni dolandırıyorlar, gönderme’ demesi üzerineaklım başıma geldi. O anda telefonda hala beni yönlendiriyorlardı. Ben onaşimdi polise gidiyorum dedim. O da bana ‘parayı yatırdın, şimdi de karakola mıgidiyorsun? Gel de seni sabaha kadar nezarete koyayım aklın başına gelsin’dedi. Bu arada birbirimize küfür etmeye başladık. Telefonu yüzüne kapattım. Eviaramak istiyorum ama evi çaldırdığımda telefonu tekrar bu kişi açıyordu. İyiceşaşırmıştım. Beni bu şekilde tongaya düşürdüler” diye konuştu. Polisin, telefondolandırıcılığa karışan kişileri bulmak için çalışma başlattığı öğrenildi.

İHA


Editör: TE Bilişim