Seydişehir Kızılcalar Mahallesi sakinleri 52 yıl sonra Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın girişimleri sonucu tapularına kavuştu. Başkan Tutal'ın Kızılcalar Mahallesinde yaşayan yaklaşık 50 vatandaşın yaşadıkları tapu sorunu ile ilgili başlattığı çalışmalar çözüme kavuştu.

Söz konusu parsellerde bulunan evlerin tapu kaydında, mülkiyetin başkasının üzerinde olması ve mülkiyet varislerine ulaşılamaması durumu Belediye Başkanı Tutal’a 2016 yılında iletilmişti. 

Mesken sahiplerinin uzun zamandır yaşadığı ve  problem haline gelen bu sorun İmar revizyon çalışmaları başlatılarak İmar Kanununun 18. Madde uygulaması ile ortadan kaldırıldı.

Uygulamaya geçirdikleri İmar revizyonu ve 18 uygulaması gibi uzun soluklu bir çalışmanın ardından vatandaşların tapularına kavuştuğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" 52 yıldır devam eden bir konu idi. Yargı yolu ile çözülebilecek  bir konu değildi. Bize gelerek sıkıntılarınızı dile getirdiniz. Araştırdık ve buralar sizin hakkınızmış. Alın terinizle almışsınız. Ama resmi olarak tapularınızın sahibi olamamışsınız. Çözüm ürettik, uğraştık, araştırdık, çalıştık ve çözüm bulduk. Hayırlı bir sonuç elde ettik" dedi.

Tapu Müdürü Muttalip Camcı'ya teşekkür eden Başkan Tutal; "Çalışmalarımızı müdürümüzle birlikte yürüttük. Tapularınızı teslim ettik. ‘Artık burası bizim oldu mu? Olacak mı? Mülkiyetimize geçti mi?’ kaygınız kalmadı güle güle oturunuz. Birbirimize dua edelim. Hayırlı işlerin gerçekleşmesinde, hayırlı hizmetleri gerçekleştirmemizde. Siz gibi kardeşlerimizin, problemlerini çözebilmemiz konusunda bizlere dua edin. Projelerimizin bir kısmını tamamladık. Bir kısmı devam ediyor. Termal Sosyal Tesislerimizi tamamladık. Doğalgazını tamamladık. Kanalizasyonu tamamlamak üzereyiz. İlçemizin hem sorunlarını giderip, hem de yeni yatırımların gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Uzun yıllar sonra tapularına kavuşan mahalle sakinleri ise “Başkanım Allah sizden razı olsun. Siz bizleri mutlu ettiniz. Allah da sizin çalışmalarınızda kolaylık versin" diyerek Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a teşekkür ettiler ve çeşitli ikramlarda bulundular.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim