Anadolu’da Bugün Gazetesi’nin 5. kuruluş yıldönümü Bayır Otel’de gerçekleştirilen bir kokteyl ile kutlandı. Düzenlenen programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Basın İlan Kurum (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir CHP İl Başkanı Barış Bektaş, İyi Parti Konya İl Başkanı Orhan Tulukçu gazeteciler, televizyoncular ve Konya protokolünden çok sayıda davetli katıldı.

ANADOLU’DA BUGÜN GAZETESİ KONYA BASININA ÖNCÜLÜK EDİYOR 

ABK şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu’da Bugün  İmtiyaz Sahibi Ahmet Baydar, “Kuruluşundan bu yana Konya’mızın ve bölgesinin basın sektörüne öncülük eden, sıra dışı haberleriyle okuruna farklı bir habercilik anlayışı yaşatan gazetemizi, sizlerle birlikte bugüne getirmiş olmanın gururu içindeyiz. Basın hayatına yeni bir soluk getiren Anadolu’da Bugün Gazetesi, yola çıkarken belirlediği yenilikçi, dinamik, cesur gazetecilik yolculuğunda durmaksızın  ilerlemeye devam ediyor. Bu yönüyle Anadolu’da Bugün  Gazetesi’nin manşetleri ülkemizin ve şehrimizin demokrasi yolculuğunun bir izdüşümü ve hafızası olarak göz önünde bulunmaktadır. Yayın hayatı boyunca, sadece önemli dönemlere tanıklık etmekle kalmamış, milli, yerli ve tavizsiz duruşuyla demokrasimizin kök salmasına da büyük katkı sağlamıştır.  Gazetemiz, Ülkemizin 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda yürüttüğü yeni istiklal ve istikbal mücadelesine desteğini artırarak sürdürecektir. İlk günkü heyecan, ruh ve azimle çalışmalarımız hiç durmadan devam edecektir. Anadolu’da Bugün Gazetesi  bugüne kadar demokrasi ve özgürlükler yanında saf tuttuğu gibi, bundan sonraki yolculuğuna da  aynı anlayışla devam ettirecektir” ifadelerini kullandı. 

KONYA BASINININ ÖNÜ AÇIK

Basın İlan Kurum (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi ve Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da “Anadolu'da Bugün Gazetesine Ahmet Baydar nezlinde tüm çalışanlarına nice başarılı yıllar  diliyorum. Biz gazeteciler  bitmeyen bir maratonun daima son 100 metresini koşan atletleriz. Maraton bitmez ama maratonun bitmesi tüm eferu sarfedersiniz. Bunu toplumun doğru bilgilenmesi  yöneten ve yönetilen kişilerin yönetilen yanında yer almak için yaparsınız. Denetim görevini yerine getirmek için yaparsınız. Eğitim görevini yerine getirmek için yaparsınız.  Bu görevleri uluslararası sermaye ve ideolojilerine bağlı kalmadan yerel basınımız gerçekleştiriyor. Anadolu basını bu toprakların özü. Anadolu basını içerisinde Konya basını bir ekol. Tüm renkleri ile tüm farklılıklarıyla gerek yazılı gerek görsel, gerekse işitsel basını ile medya kuruluş ve çalışanları ile ülkenin birliği, Konya'nın bayındırlığı için çalışan önemli bir kurum. Konya basının önü açıktır” dedi.

KONYA ANADOLU BASINI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de, “ Konya Anadolu basını için çok önemli bir şehir. Şu anda 4 televizyon ve 14 gazetemiz ile birlikte Anadolu’nun en güçlü basınlarından bir tanesiyiz. Son dönemlerde ekonomik nedenler dolayı yaşadığımız sıkıntılar var. Gazetelerimiz sıkıntı çekmektedir. Ama Anadolu basını bu sıkıntıları da atlatmasını bilecektir. Önümüzdeki günlerde bu sıkıntılardan kurtararak çok sizlerin karşısında olacak. Anadolu'da Bugün Gazetesi de genç bir gazetede olarak 5 yıldır Konya basını hizmet ediyor. Konya basının gelişmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim