Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Mart 2013 Pazartesi günü açtığı Eskişehir-Konya YHT’in biletlerinin 31 Mart tarihine kadar 5 TL olduğunu duyan vatandaşlar tren garına akın etti. Açılışın üzerinden 24 saat geçmeden biletler tükendi. Gara bilet almak için gelen vatandaşlar bilet almadan geri dönmek zorunda kaldı.
Yetkililer, Eskişehir-Konya arasında karşılıklı olarak günlük 2 sefer düzenlendiğini belirttiler. Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı açılışın ardından ilk bir hafta için 5 liradan satılan indirimli biletlerin ilk günde bittiğini anlatan yetkililer "Gelen vatandaşlarımız ne yazık ki geri dönmek zorunda kalıyor. İndirimli bilet uygulamasının uzatılmayacağını öğrendik. Bu bir haftada karşılıklı 11 bin 200 vatandaşımızı Konya’dan Eskişehir’e, Eskişehir’den Konya’ya taşıyacağız. Çevre illere gitmek için de Konya’dan YHT tercih edilecek. Buraya gelen yolcular, Bursa, Kütahya ve Afyon’a da kısa sürede geçebilecek. Yolcu durumuna göre sefer sayıları artacaktır” dediler.
Gara bilet almak için gelen Rıdvan Şarda, biletlerin ücretsiz olması gerektiğini belirterek, “Biletler 5 TL olması çok güzel. Ancak ücretsiz de yapılabilirdi. Arkadaşımız ile Konya'ya gitmeye karar vermiştik. Bilet kalmamış. İlerleyen günlerde gitmeyi düşünüyoruz. Çok güzel bir yatırım olmuş” dedi.
Ankara’ya trenle gitmeye alıştıklarını ifade eden Ahmet Namık Akdoğan ise şu şekilde konuştu,
“Ankara’ya otomobilimizle gitmeyi unuttuk. Bundan sonra Konya’ya da kendi otomobilimizle gitmeyeceğiz. Biletlerin 5 TL olmasının süresi biraz daha uzatılması gerekiyor. Böylelikle daha çok vatandaş Konya’ya gitmiş olur. Bu sırada Konya’dan da Eskişehir’e gezmeye gelen olacaktır.”
Konya’ya giden turistlerin Eskişehir’den geçeceğini belirten Bilge Kozbotur ise düşüncelerini şöyle ifade etti: “Biz Ankara’ya gitmeye alıştık. Bundan sonra Konya’ya da gideceğiz. Avrupa’da yıllardır kullanılan bir teknoloji. Artık Konya’ya gidecek vatandaşlar Eskişehir’den gidecektir. Bu sayede Eskişehir’i de gezecekler.”
İHA

Editör: TE Bilişim