TÜYAP Konya Fuarcılık AŞ tarafından 19-22 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Konya Gayrimenkul Fuarı, Konya İnşaat Fuarı, Konya Kent 2018 ve Konya Mobilya Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı kapılarını açtı. Bu yıl 40 bin metrekarelik alanda 217 firmanın katılımıyla hazırlanan fuarlara, yurt içi ve yurt dışından 40 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. Konya inşaat fuarında yenilikler katılımcılarla buluşurken sektör temsilcileri fuarın kendilerine büyük katkı sağlamasını umut ediyor. TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen Konya 2. Yapı Fuarı açıldı. TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Fuarda ilk defa örnek bir daire sergilenecek. Burada 100 bin liradan 5 milyon liraya kadar çeşitli evler sergilenecek. Geçen yıl ziyaretçi sayımız 34 bini bulmuştu, bu yıl ise 40 bin ziyaretçiyi aşmayı hedefliyoruz" dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 400 belediye başkanı, daire başkanları ve belediye temsilcisinin fuarı ziyaret edeceğini dile getirdi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de şehrin, sahip olduğu avantajlarla fuarcılıkta cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, fuar ziyaretleri kapsamında 1 milyon kişinin ticaret yapmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Fuar açılışına Vali Yakup Canbolat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve çok sayıda davetli katıldı. Fuar, 22 Nisan'a kadar gezilebilecek.

DUHA GRUP YENİ PROJELERİNİ SERGİLEDİ 

Fuarda yerini alan Duha Grup da vatandaşları fuara davet ediyor.  Duha Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yeşilyurt, fuardan umutlu olduklarını söyledi. Fuarla ilgili düşüncelerini dile getiren Yeşilyurt, “Fuarın hareketli geçeceğini düşünüyoruz. Geçen yıl baktığımızda fuar alanı etkili idi.  Bizler de firmalarımızla geçen yıl yaşanan hareketliliğin ardından fuarda standımızı açtık. Fuarın bu senede hareketli ve verimli geçeceğine inanıyoruz” dedi. Firma olarak önemli işlere imza attıklarını da söyleyen Yeşilyurt, “Ağırlıklı olarak Karatay Bölgesinde hizmet vermekteyiz. Şuanda Karatay Çimenlik’te bulunan 120 dairelik konutumuzu teslim ettik. Yeni projemiz Mevlana Kültür Merkezi karşısında Duha Gold diye 110 dairelik bir projemiz var” diye konuştu. 

SALTANAT İNŞAAT SEKTÖRDE 

HIZLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜYOR 

Fuara katılan firmalardan olan Saltanat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çetin de 2013 yılından bu yana sektörde hizmet verdiklerini dile getirdi. 170’e yakın konut bitirdiklerini söyleyen ve devam eden projelerini de anlatan Çetin, “Şuanda devam eden 320 dairelik 3 ayrı konut projesi ve M1 AVM civarında ticari iş merkezimiz var.Sektörde isim ve güvenirliğine yakışır kalitede projeler hazırlayarak, müşteri memnuniyetini gözeterek yeni,kaliteli, güvenilir, huzurlu yaşam birimleri oluşturmak en büyük hedefimiz” dedi. Fuara geçen yıl da katıldıklarını hatırlatan Çetin, “Geçen yıl beklentimizin üzerinde ziyaretçi aldık. İnşallah bu sene daha çok katılımla fuarımızı tamamlayacağız. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyor herkesi standımıza davet ediyoruz” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim