15. Metal İşleme Makineleri Fuarı (KONMAK), 13. İstifleme Depolama ve Lojistik Fuarı (İSKON), 13. Elektrik Elektronik Otomasyon Fuarı (KONELEX) ve 4. Saç İşleme Teknolojileri Fuarı kapılarını Perşembe günü açmıştı. Fuara 22 ülkeden 403 firmanın katılıyor. Bin 209 markanın bin 500'ün üzerindeki makine ve malzemesi ile üretim süreçlerine ilişkin yenilikler ve teknolojik gelişmeleri yurt içi ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerle buluşuyor. Fuar kapsamında yurtiçi ve yurtdışında iş görüşmeleri gerçekleşiyor. Fuar 40 bin ziyaretçi hedefliyor.

FİRMAMIZIN TANITIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Fuarda müşteri ilişkilerinin yanı sıra Konya’da sektöründe  güçlü bir firmanın olduğunu ve ürünlerini tanıtmak için fuara  katıldıklarını ifade eden Dev Çelik Yönetim Kurulu Üyesi- İşletme Müdür Yardımcısı Cihan Devecioğlu, “Türk ekonomisinin temel taşlarından olan otomotiv yan sanayi ve makine imalat sanayisinin dünya markaları arasında yerini alabilmesi ancak kaliteli üretim ve buna bağlı olan kaliteli hammaddelerin kullanımıyla mümkün olacağı inancındayız.Ayrıca kalitesinden ödün vermeyen ASİL ÇELİK - ÇEMTAŞ - MKE fabrikalarının ürünleri ile kalitesine güvendiğimiz ithal çelik ve endüstriyel malzemelerinin de satışını yapmaktayız. Fuara müşteri ilişkileri ve prestij için katıldık. Fuarda müşteri ilişkilerinin yanı sıra Konya’da sektörümüzde güçlü bir firmanın olduğunu ve ürünlerimizi tanıtmak için fuara katıldık” dedi.

ELMALI MAKİNE FUARDA YERİNİ ALDI

Müşterilerinin memnuniyetini, çalışanlarının mutluluğunu amaçlayan sektördeki öncü firmalardan olduklarını ifade eden Elmalı Makine Elektrik Teknisyeni İsmail Can, “Elmalı Makine tasarlayan, geliştiren, iyileştiren, üründe mükemmeli hedefleyen müşterilerinin memnuniyetini, çalışanlarının mutluluğunu amaçlayan sektördeki öncü bir firmadır. Kalite, güven ve güvenilirlik eksenlerinde, müşteri odaklı kalite yönetimi ile sektöründe lider bir kuruluş olmayı hedeflemektedir. Konya makine fuarında fuara gelen müşterilerimiz ve vatandaşlarımıza ksantrik presler (c-h tipi), hidrolik sıvama presler (c-h tipi), servo sürücülü sac delme (perfore) presleri, hidrolik abkant presler, hidrolik giyotin makaslar ve özel tasarım makinaların tanıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Sektörümüzle ilgili gerçekleşen tüm fuarlara katılım sağlıyoruz. Firma olarak fuarları önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

MVD MAKİNE FUARDAN MEMNUN 

Fuara katılan firmalardan olan MVD Makina Sanayi Ankara Bölge Satış Müdürü Sertaç Öker, “MVD Makina Sanayi 1950 yılında kurulan bir firma. Konya Organize Sanayi Bölgesinde hizmet vermekteyiz. Abkant Pres, Abkant Pres Kalıpları, Fiber Lazer, Giyotin Makas, iPlasma - Plazma-Oxy Kesim ve genişletilmiş metal üretmekte. Firma olarak yüzde 80 yurtdışı yüzde 20 de yurtiçi ihracatımız mevcut. Hem ihracatçı hem de ithalatçı bir firmayız. 90 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yaklaşık olarak 200-250 personelimiz mevcut. Konyalı bir firma olmamızdan dolayı Konya’da sektörümüz ile ilgili fuarları önemsiyoruz. Fuarları firma olarak verimli şekilde geçiyor” dedi.

YUNTES SEKTÖRDE YENİLİK SUNUYOR 

Sektörde yeniliklere ayak uydurarak çalışmalarına devam eden Yuntes fuarda kurduğu stant ile dikkat çekiyor. Yuntes Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı- Genel Müdür Yunus Derebağ, “1996 yılında Konya\'da kurulan YUNTES, şerit testere ile sanayi sektörüne adım atmıştır. Sektöründe gösterdiği başarı sonucunda Almanya'nın şerit testere üretiminde dünya çapında faaliyet gösteren bir firmasının Türkiye Distribütörlüğünü almıştır ve bu sektörün yeniliklerine ayak uydurarak hizmet vermeye devam etmektedir. Yuntes Makine olarak Ar-ge çalışmalarına ağırlı veriyoruz. Firmamız makina sektöründe söz sahibi olan, alanında uzman bir çok dünya firmasının Türkiye Distribütörlüğünü yapmaktadır” dedi.

FUARIN TANITIMINA AĞIRLIK VERİLMELİ

Fuara katılan firmalardan olan HİLALSAN Konya Fuarı'nın önüne diğer şehirlerde gerçekleşen fuarları geçtiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Coplan, “1984 yılında kurulan HİLALSAN, manuel sac makasları ile başladığı üretime, bu gün Hidrolik Kombine Makaslar, Hidrolik Presler, Redüktörlü Giyotin Makaslar, CNC Hidrolik Giyotin Makaslar ve CNC Hidrolik Abkant Presler ile devam etmektedir. Fuarda Hidrolik Afgan  Pres modellerimizi sergiliyoruz. Konya fuarı tanıtım bakımından oldukça yeterli ancak, Konya makine fuarı düşüş yaşamakta. Bursa,İstanbul ve İzmir’de gerçekleşen makine fuarları Konya fuarının önüne geçti. Konya Makine Fuarlarının daha geniş katılımlı ve yurtdışına daha çok tanıtım gerçekleşmesi gerekir”ifadelerini kullandı. 

ÜMİT MAKİNE EMİN ADIMLARLA BÜYÜYOR 

Fuara katılan bir diğer firma olan Ümit Makine çalışmalarına emin adımlarla devam ediyor. Ümit Makina Firma Yetkilisi Ahmet Hakan Ümit, “Firma olarak Konya fuarına yıllardan beri katılıyoruz. Bu yıl ürün grubumuza eklemeler gerçekleştirdik. Gelişen sanayimize yakışan bir firma olmayı amaçlayan Ümit Makina teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde geleceğe dönük yatırımların odağı haline gelmiştir. Dünya çapında teknolojileri takip eden firmamız sanayicilerimizin işlerini kolaylaştıracak, maliyetlerini en aza indirerek verimi artıracak makinelerle hizmetlerine emin adımlarla yoluna devam etmektedir” dedi.

İNANLAR MAKİNE'DEN YENİ YATIRIMLAR

İnanlar Makine olarak yeni yatırımlar ile yollarına devam ettiklerini ifade eden İnanlar Makine Firma Yetkilisi  Huzeyfe Koçak, “İnanlar Makine olarak CNC tezgah,abkant pres ve giyotin makas üretimimde,dünyada halen imal edilen her kapasite ve büyüklüğe imza atmıştır. İnanlar Makine olarak yeni yatırımlar ile yılların birikimine teknolojiyi de entegre etmektedir. İnanlar Makine olarak sektörde en çok tercih edilen firmayız. İnanlar Makine başarısını istikrar ve güven var. İnanlar Makine olarak son 6 ayda ciddi atılımlara girerek lazer imalatına girdik ve çok başarılı sonuçlar elde ettik. Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Fuarda beklediğimiz ilgiyi göremedik” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim