TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarların açılışına, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, AK Parti Konya Milletvekili adayları Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Baloğlu ile çok sayıda firma temsilcisi katıldı. 
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Konya'nın önemli sektörlerini fuarlar aracılığıyla biraraya getirerek, sektörlerin ticaret hacminin ve teknolojilerinin gelişimine katkı sağladıklarını söyledi.  Fuarlar ile sektörlerin sadece şehre yetecek seviyeden kurtarılıp, uluslararası arenaya taşınmasının hedeflendiğini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti: 
''Avrupa'nın krizle, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin siyasi karışıklıkla uğraştığı bir dönemde, Uzakdoğu ve Uzakbatı ülkeleriyle rekabet edecek ülke olarak Türkiye, siyasi ve ekonomik istikrarıyla ön plana çıkmaktadır. Konya da Türkiye'nin önemli bir sanayi ve ticari şehri olarak, ülkemizin ilerlemesinden gereken payı almaya çalışmaktadır. Bu açıdan özel sektöre büyük görevler düşmektedir.'' 
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla fuarın açılışı gerçekleştirildi. 
KONMOB 2011 Konya 2. Ev, Ofis Mobilyaları, Dekorasyon ve İç Mimari Fuarı, Konya İdeal Ev, Konya Gıda ile Gıda-Tek ve Ambalaj fuarlarının pazar günü saat 18.00'e kadar gezilebileceği bildirildi. 
Editör: TE Bilişim