24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde Gazi Üniversitesi Öğretim Görevliliğinden istifa ederek İyi Parti Konya Milletvekili Aday Adayı olan Doç. Dr. Şakir Berber, Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’ı ziyaret ederek adaylık süreci ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Eğitim alanındaki bilgi birikim ve tecrübelerini vatandaşlarla paylaşmak için aday adayı olduğunu söyledi. Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da Doç. Dr. Şakir Berber’e çıktığı yolda başarılar diledi.

YÜKSEKÖĞRETİM POTANSİYELİNİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKİR

Doç. Dr. Şakir Berber eğitim alanındaki bilgi birikim ve tecrübelerini vatandaşlarla paylaşmak için aday olduğunu ifade en Berber, “Yaklaşık 35 yıllık akademik birikimi milletimle paylaşmak ve bu akademik birikimi kurumsal bazda siyasette kullanmak amacıyla İYİ Parti’den Konya Milletvekilliği aday adayı oldum. Birikimimi oldukça önemsiyorum. Eğitim alanında edindiğim tecrübelerimizi vatandaşlarım ile paylaşmak ve eğitim alanında yeni projelere imza atmak amacıyla bu yola çıktım.  İyi Parti iktidarın döneminde eğitim alanında getireceğimiz projeler ile inşallah iyi insanlar ile hareket ettiğimiz zaman birçok problemi çözeceğime  inanıyorum. Toplumumuzun  sorunların en büyüğün eğitim olduğu görüyorum. Türkiye’deki eğitimi her kademede ve konumda ele alındığında bir yaprak dökümünün yaşandığını görüyorum. Eğitim alanında hem nicelik hem de nitelik anlamda sorunlar yaşıyoruz. Eğitimin bütün alanlarında istediğimiz oranda değiliz. Eğitim alanındaki çıktılarımız eğitim alanında rekabet edebilecek güçte değil. Bir ülkenin bilgi toplumu çağında dünya ile yarışında eğitim çıktılarının iyi olması gerekiyor. Türkiye mevcut üniversitelerin eğitimlerini geliştirip, yatay büyüme yerine dikey büyümeli. Dikey büyürken de özellikle nicelik yerine niteliğe önem veren yükseköğretim potansiyelinin geliştirilmesi gerekir. Bizler bu yükseköğretim politikasını uygularsak dünya ile rekabet edebiliriz” dedi.

KONYA’DA TARIM VE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ TEMEL PROBLEMLERİ BİLİYORUM

Konya’da tarım ve hayvancılıktaki temel problemleri bildiğini ifade eden Berber, “ Konya’da tarım ve hayvancılık ile ilgili temel problemleri biliyorum. Tarımdaki en büyük eksikliğimizin endüstriyel ürünlerin ekiminde Konya’nın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye’deki özellikle Konya’daki tarım politikasının su ile sulanabilir alan ile ilişkilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Konya ovasının su kaynakların yetersiz olduğu  jeotermal kaynakların bildiğimizden dolayı bu konularda mutlaka çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kademeli olarak zaman içerisinde çok fazla su ihtiyacı olmayan tarımsak üretim ve ona bağlı hayvansal üretim yerine daha az su isteyen küçükbaş hayvancılık ve tarımsal üretimin yapılması gerektiğini düşünüyorum. İyi Parti iyi insanların oluşturduğu iyilik hareketidir. Bu hareket Türkiye için iyi şeyler düşünmektedir” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim