Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, memleketi Taşkent'te yaptığı konuşmada, "Allah'ın izniyle Toroslar dimdik ayaktayken, bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüyerek gelişecek, dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacak ama asla bu vatana ve bu vatanın evlatları arasına fitne sokmaya kimse cüret edemeyecek" söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın ilçelerini gezene Davutoğlu, partisince, doğum yeri olan Taşkent ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Davutoğlu konuşmasına başlamadan önce söz alan ilçeye bağlı Balcılar beldesinden 78 yaşındaki Hasan Hüseyin Erden, AK Parti için yazdığı şiiri okudu. Erden'in şiiri alanda bulunanlardan büyük alkış aldı.

Konuşmasına, her şeyi Taşkent'in sokaklarında, bağında, bahçesinde, Kıble Kayası'na (ilçedeki dev kaya) bakarken öğrendiğini belirterek başlayan Davutoğlu, "Zorluklar karşısında dik durmayı Kıble Kayası'ndan öğrendim. bereketi bu boğazın içindeki çöllerden, bağlardan, bahçelerden öğrendik. Duayı babaannemin niyazından öğrendim ama en önemlisi bu vatan aşkını ve bu muhabbeti dedelerimizin asırlar boyu gelen o destansı öykülerinden, şiirlerinden, ağıtlarından öğrendik. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Davutoğlu, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin sadece bir mahalli seçim olmadığını, aynı zamanda bir genel seçimin ilk aşaması olduğunu ifade ederek, vatandaşlardan bu seçimde de AK Parti'ye güçlü şekilde destek vermesini istedi.  "Kıskananlar çatlasın" şeklindeki sloganlar üzerine Davutoğlu, "Kıskananlar, ana muhalefet partileri ve diğerleriyle hepsi değişik hesaplar içinde olabilirler. Onları hiç önemsemeyeceğiz. 30 Mart'ta inşallah bu millet 12 yıllık siyasi iktidarın, istikrarın getirdiği güçlü kalkınma ve Türkiye'nin dünyanın her yerinde itibarının artması yönündeki güçlü iradesi devam edecek" diye konuştu.

DAVUTOĞLU, ANNESİNİN VEFATINI ANLATTI

Göreve geldiklerinde kendilerinden ilk talebin Konya-Taşkent yolunun düzeltilmesi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu sabah saat 08.00 gibi yola çıktık, 9'u 10 geçe buradaydık. 1 saat 10 dakikada Konya'dan Taşkent'e geliniyor, Taşkent'ten Konya'ya gidiliyor. Bu neden önemli biliyor musunuz, benim rahmetli annem, hastaneye Konya'ya yetişemediği için yolda vefat etmişti, ben 4 yaşındayken. Artık Konya ile Taşkent arası bizim çocukluğumuzda olduğu gibi 4,5-5 saat değil, 1 saat bilemediniz 1,5 saat, şoförün hızına, arabanın gücüne bağlı olarak. İkinci talep vardı. Taşkent'ten Alanya'ya ulaşmak. En kısa yoldan en emin yolla ulaşmak. İnşallah en kısa zamanda Taşkent'ten Alanya'ya en rahat yollardan gidip geleceksiniz. Böylece Alaaddin Keykubat'ın rüyası gerçekleşmiş olacak." Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla tokalaştı. Davutoğlu'nun, yaşlı bir kadın kendine sarıldığı sırada duygulandığı gözlendi. Bakan Davutoğlu, daha sonra babasının da metfun olduğu aile kabristanlığını ziyaret ederek dua etti.

AA

Editör: TE Bilişim