Selçuklu Belediyesi düzenlediği tarihi ve kültürel organizasyonlar ile ilçe halkının sosyal ve kültürel hayatına değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl "Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde"sloganıyla ilk iki etabı başarıyla tamamlanan Bilecik ve Söğüt Kültür Turlarında üçüncü etap yolculuğu başladı. Organizasyon kapsamında bugüne kadar 2 bin 600 Selçuklu Torununu ecdad ile buluşturan Selçuklu Belediyesi projenin üçüncü etabında  bin 200 vatandaşa kültürel bir hizmet sunmuş olacak. Böylece 3. etabın sonunda 3 bin 800 vatandaş projeden faydalanmış olacak. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen program ile “Selçuklu Torunları Osmanlı'nın İzinde” projesi kapsamında Bilecik ve Söğüt'e düzenlenen kültür turlarında üçüncüsü hakkında  bilgi verdi. Başkan Pekyatırmacı’ya Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Özcan, Hasan Görgülü,Ali Ziya Yalçınkaya,Ali İmran Aritan,Zeynep Altınsoy, Furkan Kuşdemir, Murat Can da katıldı. 

SELÇUKLU’DA PROJELER DEVAM EDİYOR

Selçuklu’nun düzenli olarak büyüyen ve gelişen bir ilçe olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"Bizler Uğur İbrahim Altay başkanımızın Selçuklu ilçesine yaptığı hizmetlerin devam ettirmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Burada bir ekip çalışması var. Selçuklu ilçemiz düzenli büyüyen düzenli gelişen bir ilçe. O yüzden biraz da şanlıyız. Bizler de bu fırsatı değerlendiriyoruz ve en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Şuan da da aynı şekilde yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde hem alt yapı, hem de üst yapı çalışmaları devam ediyor” diye konuştu. 

500 BİSİKLET İLE GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL PROJESİNE KATKI SAĞLADIK 

Selçuklu Belediyesi olarak sosyal ve Kültürel çalışmalar da gerçekleştirdiklerini ifade eden Pekyatırmacı, “ Selçuklu Belediyesi olarak bizlerin daha önce yaptığımız Çanakkale programları vardı. Biz 10’uncu sınıfları Çanakkale’ye götürüyorduk. Bu projeyi Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Büyükşehir belediyemiz bu projeyi Konya merkezde üç ilçeyi de kapsayacak şekilde gerçekleştirecek. Bizler de Büyükşehir Belediyemiz ile protokol dahilinde bu projeye destek vereceğiz. Selçuklu ilçesinde okullardan gidecek öğrencilerimizin ücretlerini Selçuklu Belediyesi olarak bizler karşılayacağız.  Daha önce projemiz Güle Oynaya gel projemizi Büyükşehir Belediyemizi üstlendi ve bütün Konya geneline yaydı. İnşallah bütün Konya genelindeki çocuklar sabah namazında camiye gitmiş olacaklar ve 40 gün camiye giden çocuklarımız da Büyükşehir Belediyemizden bisikletlerini almış olacaklar. Bizde bu projeye katkı sunmak istedik ve 500 bisiklet ile projeye katkı sunduk. Selçuklu Belediyesi olarak. Farklı çevrelerden de katkılar geldi. Tabi bu katkıların olması ve projelerin daha geniş alalara yayılması mutluluk verici" dedi.

HER GÜN 40 KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE SÖĞÜT İLÇESİNE GİDİYORLAR

"Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde Projesi" isimli tarih ve kültür turlarının 3 etabını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Geçtiğimiz yıl start alan projemizin ilk etabında 1400, ikinci etabında 1200 olmak üzere projenin ilk iki etabında toplam 2 bin 600 hemşerimizi Bilecik'e götürdük. 25 Haziran Pazartesi  üçüncü etap yolculuğu başlayan projemizle de ilçemizde ikamet eden 1200 hemşerimizi daha Osmanlı dirilişinin kalbi olan Bilecik ve Söğüt'e götürmüş olacağız. Projenin üçüncü etabında da internet üzerinden başvuru alarak Selçuklu yaşayan 28 yaş ve üstü vatandaşlarımızdan kura çekimi usulü ile faydalanmaktadır. Vatandaşlarımız her gün 40 kişilik gruplar halinde söğüt ilçesine gidiyorlar. Bizler tren istasyonundan bütün programları yapıyoruz.  Gezimiz 36 padişahımızın tanıtımların yapıldığı Padişahlar Tarih Şeridinin sergilendiği açık hava müzesi ile başlıyor. Yine 3D sinevizyon gösteriminin sergilendiği odada vatandaşlarımız Osmanlının Kuruluşuna şahitlik etmektedir. Orhan Gazi Cami ziyareti, Şeyh Edebalı Hz. Türbe ziyareti ve Bilecik müzesi gezileri ile birlikte vatandaşlarımız manevi bir hava içine girmektedir. Öğle yemeği için yarı doğal yarı yapay olan Pelitözü Göleti'ne gitmekteyiz. Gezinin öğleden sonraki kısmında ise Yaşayan Şehir Müzesi"ni ziyaret ediyorlar. Daha sonra Bilecik merkezden ayrılarak Söğüt ilçesine Ertuğrul Gazi Hazretlerini ziyaret ediyoruz. Bu noktada toplu fotoğraf çekim işlemi gerçekleştiriyoruz. Ardından Söğüt Müzesi, Söğüt Hamidiye Cami ve Osmanlının ilk Namazgahı olan Kuyulu mescit ziyareti ile vatandaşlarımız duygu dolu anlar yaşamaktadır. Mescit ziyaretimiz ardından akşam yemeği için Bilecik merkeze tekrar dönüyoruz. Bilecik’ten Konya’ya dönüş gerçekleşmiş oluyor. Vatandaşlarımız farklı bir etkinliğe katılmış oluyorlar. Hem de ecdadımız Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiş oluyorlar. Vatandaşlarımız için de farklı bir gün geçmiş oluyor. Bizler bu programları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Farklı şekillerde gençlerimiz için, çocuklarımız için ve diğer  orta ve üst yaşıtlarımız için. Belediyecilik hizmetleri çok çeşitlendi. Artık belediye hizmetleri diyince altyapı, yol ve temizlik işleri anlaşılmıyor. Bunların yanında bizler vatandaşlarımızın her türlü günlük ihtiyaçlarını, her türlü sosyal ihtiyaçlarını, kültürel ihtiyaçlarını eğitim ve spor ile ilgili ihtiyaçlarını temin etmek zorundayız. Bu bizim vazifemiz” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim