Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 28 ilçede 11 günde gerçekleştirdiği İlçe Meclisi programları için 3 bin 616 kilometre yol yaparak, toplantılar ve temel atma programlarında 13 bin 950 kişiyle bir araya geldi. Her ilçede Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerle toplantılar yaparak 2015 sonuna kadar 835 milyon liralık yatırım açıklayan Başkan Akyürek, tüm ilçelerde yapılanmayı tamamlayarak yatırım yağmuruna başladıklarını söyledi. 

Mahalle Meclisi programlarında Selçuklu, Meram ve Karatay'daki 212 mahallede vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında 28 ilçede İlçe Meclisi programlarında da ilçe yatırımlarını başlattı, yatırım değerlendirme toplantıları yaptı. 

AK Parti Konya Milletvekilleri, milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü yöneticilerinin katıldığı programlarda ilçelerde ana cadde tanzimi ve mahalle yolları yapım çalışmaları başlatılırken, KOMEK açılışları yapıldı, Şehir Konaklarının temelleri atıldı, restorasyonu yapılacak tarihi mekanlarda incelemelerde bulunuldu. 

İLÇELERE 2015 İÇİN TOPLAM 835 MİLYONLUK YATIRIM 

Akşehir ve Yunak'ta başladığı İlçe Meclisi programlarını Halkapınar ve Ereğli'de tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 11 günde gerçekleşen toplantılar ve temel atma programlarında 3 bin 616 kilometre yol yaparak toplantılar ve temel atma programlarında 13 bin 950 kişiyle bir araya geldi. Her ilçede Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetlilerle toplantılar yaparak ilçe yatırımlarını değerlendiren Başkan Akyürek, tüm ilçeler için 2015 yılı sonuna kadar 835 milyon liralık yatırım açıkladı. 

TÜM İLÇELERE PRESTİJ CADDE 

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında tüm ilçelerde yapılanmayı tamamlayarak yatırım yağmuruna başladıklarını kaydeden Başkan Akyürek, İlçe Meclisi programları kapsamında tüm ilçe merkezlerine birer prestij cadde yapımını ve mahalle yolları çalışmasını başlattıklarını, 28 ilçe merkezindeki yollar için yapılan ihale tutarının da 160 milyon lira olduğunu dile getirdi. İlçe merkezlerinin tamamına en az bir kültür merkezi, şehir konağı, spor salonu gibi sözler verdiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, 20 ilçenin projelerinin tamamlandığını, 8 ilçenin ihalesinin yapıldığını çalışmalara başlandığını vurguladı. 

KÖY YOLLARI İÇİN 100 MİLYON LİRA 

Yeni mahalle olan 584 köyün tamamına 5 yıl içinde birer mahalle parkı, mahalle konağı, yangın söndürme tankeri kazandıracaklarını kaydeden Başkan Akyürek, "Yeni mahalle olan 168 beldemizin tamamıyla ilgili 2016 sonuna kadar kanalizasyon ve su çalışmaları tamamlanacak. Büyükşehir sorumluluğunda 4 bin kilometre yol var. Bunu 2017 sonuna kadar tamamlayacağız. Şu ana kadar köy yolları için 60 milyon liralık ihale yapılmıştı, bunu 100 milyona çıkardık" diye konuştu. 

28 İLÇEDE 2 BİN 239 BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANI VAR 

28 ilçede oluşturulan birimlerde Büyükşehir Belediyesi adına çalışan 2 bin 239 kişi olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Yasa uygulanmadan önce Konya'da 5 itfaiye merkezimiz vardı. Şu anda 108 itfaiye grubu oluşturduk. Su ve kanalizasyon hizmetini 2 merkezden verirken şimdi su ve kanal için 38 merkezimiz oldu. Ayrıca Fen İşleri Dairemiz Konya'yı 7 bölgeye ayırarak yol yapım çalışmalarını yürütüyor" dedi.  Toplantılara katılan herkese şehir adına teşekkür eden Başkan Akyürek, ilçelere gerçekleştirdiği toplantıları ve yatırım programlarını sürdüreceğini dile getirdi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim