CHP Konya il başkanı Barış Bektaş, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener birlikte il başkanlığından düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran seçimlerinde Konya’da CHP’nin oyunu artırarak, başarılı olduklarını söyledi. 

CHP İl Başkanı Barış Bektaş basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP il başkanlarının bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatını eleştirerek, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ‘Valilere, CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim’ sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır. Şehitlerimizin arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil, milletimizin evladıdır. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir. Daha yeni tamamlanana seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükunet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir. Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkân veren iktidardır” dedi. 

24 Haziran seçimlerini de değerlendiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, "Seçim sonuçlarına göre parti yöneticileri hesap verir. Kim eleştirici yapacaksa bunu partimizin içinde kurumsal yapmalıdır. Partimizin içinde kimse ayrımcılık yapamaz. Millet ittifakını oluşturan, toplumsal barışa katkı yapmış olan genel başkanımıza karşı tavır içinde olamayız. Hepimiz hesap vereceğimiz zamanda hesap veririz. Kişiyi değiştirelim anlayışı bize uygun bir tavır değildir. Partimiz genel başkanı Kılıçdaroğlu ve partimizin yanındayız. Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce bizlerin değeridir. Gelelim 24 Haziran seçimlerine, ben milletvekili adayı olmadım. Milletvekili sıralamasını da genel merkezimiz yapmıştır. Partimizin il teşkilatı olarak hiçbir şekilde aday sıralamasına müdahil olmadık. 1. Sıra adayımızla hiçbir sorunumuz olmadı.  Seçimlerde elimizden geleni yaparak çalıştık. Geçen seçimde Konya da yüzde 9.2 olan oyumuzu yüzde 9.67 çıkardık. 131 bin oy aldık. 10 bin oy artırdık. Oyumuzun artmasında katkı veren milletvekili adaylarımıza, ilçe başkanlıklarımızı, kadın ve gençlik kollarımıza, partililerimize ve Konyalılara teşekkür ediyorum. Bu kolektif bir başarıdır. Artık bundan sonraki süreçte mücadelemize devam ederek, yerel seçimlere hazırlanacağız.”

"SEÇİMLER, EŞİT REKABET KOŞULLARINDA YAPILMADI"

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener 24 Haziran seçimlerini değerlendirmesinde CHP’nin Konya’da başarılı olduğunu belirterek, “Yoğun bir çalışma ortamında bir seçimi tamamladık. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bu seçimler eşit rekabet koşulları altında yapılan bir seçim değildir. 24 Haziran seçimleri sonrası artık başbakanlık ve bakanlıklar yoktur. Bundan sonra bakanlıklar cumhurbaşkanının sekreteri olacaktır.  Sonra güvenoyuna ihtiyacı olmayan bir hükümet vardır. 24 Haziran sonrası oluşan antidemokratik gidişat kabul edilemez. Demokratik kurallar uygun değildir. Eşit olmayan rekabet kurallarına göre Tayyip seçilmiştir. Rejim değişmiştir. Yeni meclis muhalefet partilerinden oluşan bir yapıya kavuştu. Demokrasiye tekrar geçiş sürecini meclisten başlaması için bir direnç başlatılmalıdır. İktidar topal bir ördek gibi olacaktır. Konya özeline gelince AK Parti Konya’da yüzde 15 oy kaybetmiştir. CHP açısından olaya bakarsak Konya’da başarılı olmuştur. Seçmen CHP’ye oy vermiştir. Oyunu yükseltmiştir. Bunu daha yükseğe taşımak için daha çok çalışacağız. Süleyman Soylu’nun açıklaması soyadı gibi Soylu bir açıklama olmamıştır. Şimdi kıvranıyor.  İstifasının engellenmesi için mücadele veriyor. Soylu ‘Valilere, CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın’ talimatıyla ülkemizin geleceğini tehlikeye sokuyorsa bu adamdan adam olmaz. Artık kenara çekilmelidir. Konya milletvekilleriyle mesai içinde olacağım. Yeni bir Konya vizyonu oluşturmak için elimizden geleni yapacağım” diye konuştu.  

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim