Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda Meram Müftülüğü'ne bağlı Veysel Karani Kız Kur'an Kursu, Yaylapınar Kız Kur'an Kursu ve Karatay Müftülüğü'ne bağlı Şifa Kız Kur'an Kursları'nın örnek dayanışmaları neticesinde 2017 yılında hafızlıklarını başarıyla tamamlayan 24 hafize için taç giydirme programı düzenlendi.

Gerçekleşen programa Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Meram İlçe  Müftüsü Sabri Kütükçü, Karatay İlçe Müftü Vekili Remzi Kaya  ile kuran kursu yöneticileri, eğitimcileri ile çok sayıda davetli katıldı.  

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Sahip Eke yaptı. Kur'an Kursları adına konuşan Eke, “Veysel Karani Kız Kur'an Kursu, Yaylapınar Kız Kur'an Kursu, Şifa Kız Kur'an Kursları'nda hafızlığını tamamlamış 24 kız öğrencimizin taç giydirme programı için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kuranı kerim içerisinde geçmişin sırlarını, geleceğin sırlarını taşıyan mukaddes bir kitaptır.  Kuranı kerim’i anlayarak okuyan kişi vahiy ile müjdelenir.  Hafız Kuran- Kerimin lafzını beynine yerleştiren,  manasını gönül aynasında nakşeden, gönül aynasında seyreden yaşantısını düzenleyen alemlerin rabbinin övgüsüne nail olarak görüyoruz” dedi. Hafızlığın  önemli olduğunu belirten Eke hafızlara tavsiyelerde bulundu , " Hafızlığınızı Arapça öğrenerek mutlaka  taçlandırın. Hafız kardeşlerimizin yetişmesinde emeği geçen başta anne ve babaları olmak üzere  herkese teşekkür ediyorum. Hafızlığını tamamlayan 24 hafize kardeşimize 15 gün umre ile ödüllendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç hafızlığını tamamlayan 24 öğrenciyi tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Öncelikle hafize kardeşlerimize, Anne babalarına, bu programı takip etmek için gelen misafirlere ve özellikle gecelerini gündüzlerine katan, ailelerini ikinci plana atararak öğrencilerini hafız yapabilmek için ellerinden gelen fedakârlığı gösteren öğreticilerine teşekkür ediyorum. Kuran hayatımızın en önemli arkadaşı olsun. Kuran’ın arkadaşlığı hiçbir şeye benzemez. Kur'an-ı Kerim dünyada bizleri tuttuğu gibi ahirette bırakmaz" dedi.

Hafizeler  şu isimden oluşuyor: Zeynep Karabulut, Habibenur Öztekin, Müberra Özdemir, Fatma Betül Temiz, Beyzanur Gürbüz, B. Zeynep Tangal, F. Rümeysa Aksoy, Melahat Düzdaş, Sümeyye Günay, Leyla Aydıncı, Hayriye Güleç, Ayşe Karataş, Saadet Demir, Ayşe Keleş, Sümeyye Kök, Sümeyye Taş, Ayşe Erol, Sümeyye Bal, Mine Deniz, Betül Ulaş, Rabia Enginar, Ayşegül Akkaya, Şevval Ak. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim