Temel atma törenine katılan Vali Cüneyit Orhan Toprak, insanların bu dünyada sahip olduğu mal ve mülkü hayırlı işlere kanalize etmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak okulun arsasını bağışlayan hayırseverler Şerife ve Mevlüt Harmankaya’ya desteklerinden dolayı çok teşekkür etti. Burada inşa edilecek okulda yetişecek gençlerin ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaklarına inandığını da dile getiren Vali Toprak, hayırseverlere plaket takdiminde bulundu. 

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, bilgi ve teknoloji çağı olarak nitelenen günümüz dünyasında örgün eğitim kurumları olan okulların çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaptı. Yatırımların en önemlisinin insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Mukadder Gürsoy, “Temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz bu okul AB Fonu tarafından desteklenmektedir. ‘Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında, Konya’da inşa edilecek 7 binanın ilki bu okulumuzdur. Bu okulun arsasını bağışlamak suretiyle eğitime büyük katkı sunan hayırseverler Şerife ve Mevlüt Harmankaya’ya da çok teşekkür ederim. Onların bu örnek davranışlarının yeni hayırseverlerimize kapı aralamasını temenni ediyorum” dedi. 

Programa Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın yanı sıra Karatay Kaymakamı ve Meram Kaymakam Vekili A. Selim Parlar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Aydın Uygun ve Mustafa Yılmaz, öğretmenler ve mahalle sakinleri katıldı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim