Kozanilçesindeki organize sanayi bölgesinde kurulan bir demir doğrama ve PVCfabrikasının açılış törenine katılan Sert, burada yaptığı konuşmada, küçük veorta ölçekli yatırımları çok önemsediklerini, potansiyeli ve birikimi olanyatırımcılar için örnek model olan yeni işletmelerin desteklenmesinin,özellikle büyüme ve yurt dışına açılma konusunda girişimciye güven ve cesaretkazandıracağını, istihdama ve ülke ekonomisine önemli katkı yapacağını söyledi.

Sert, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisiiçerisinde yer almayı amaçlayarak ortaya koyduğu 2023 hedefine ticaret veihracatla varılacağını, bunun için daha çok işletme ve ihracatçıya ihtiyaçolduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''Türkiye'de 51 bin ihracatçı var.Bu sayı yetersiz. Türkiye'nin hedeflerine baktığınızda halen 51 bin olanihracatçı sayısının 3 yıl içinde 100 bine çıkması gerekir. Türkiye'de 2023yılında 300 bin ihracatçıya ihtiyaç var. Bunu yapmak için işte bu ve benzerişletmelerin güven kazanması, standart kalite sistemlerini oturtması, standartyönetim sistemlerini oturtması, aile şirketinden çıkıp kurumsal işletmelerdurumuna doğru gelmesi çok önemli. Yatırımcılar, bir taraftan para kazanırkenbir taraftan da kurumsallaşmaya harcayacağı paralarla işletmelerinibüyütmeleri, güçlendirmeleri gerekiyor.'' 

Hasan Sert, Avrupa'da Türklerin çok önemliişletmelere sahip olduğunu, dünya istatistikleri ve OECD raporlarına göregelecek 10 yılda yaşlanmış nüfus, teknolojik küçülme gibi sebeplerle Avrupa'dakapanması öngörülen 1 milyon 600 bin işletmenin önemli bir kısmının da Türklertarafından satın alınacağını belirtti.

AA


Editör: TE Bilişim